Crăciun cu paracetamol – Creşte numărul cazurilor de gripă în Iaşi: 24 în ultima săptămână, cu 5 internări

miercuri, 21 decembrie 2022, 22:59
2 MIN
 Crăciun cu paracetamol – Creşte numărul cazurilor de gripă în Iaşi: 24 în ultima săptămână, cu 5 internări

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi anunţă faptul că am intrat în plin în sezonul de gripă: faţă de săptămânile anterioare, când erau raportate doar câteva cazuri, în ultimele şapte zile pentru care s-au strâns cifrele. 

În perioada 12 – 18 decembrie, au fost depistate 24 de cazuri de gripă. Mai mult decât atât, cinci persoane infectate cu gripă au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi pentru tratament de specialitate, în timp ce restul au urmat tratament la domiciliu. Continuă trendul din ultimele săptămâni: din analiza DSP reiese faptul că incidenţa cea mai mare pentru infecţiile respiratorii şi pneumonii a fost înregistrată la grupa de vârstă 5 – 14 ani. Singura veste mai pozitivă din raportul DSP este că a scăzut numărul total de infecţii respiratorii acute înregistrate în perioada 12 – 18 decembrie, cu circa 10% faţă de săptămâna anterioară.

Pe lângă cazurile de gripă, au fost raportate şi 5.759 infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi 1.074 de pneumonii. „Referitor la campania de vaccinare antigripală, conform ultimelor date centralizate, de la începutul lunii octombrie şi până pe 21 decembrie 2022 s-au vaccinat 71.756 de persoane din judeţul Iaşi, cu 3.513 mai multe faţă de săptămâna anterioară. Pentru sezonul rece 2022-2023, DSP Iaşi a catagrafiat 87.573 persoane, considerate cu risc ridicat de îmbolnăvire şi care doresc să se vaccineze antigripal. Reamintim că 77.645 doze de vaccin antigripal au fost repartizate până în prezent Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi”, au precizat reprezentanţii DSP Iaşi.

Conform acestora, în ultima săptămână pentru care s-au cules date pentru raportare au fost înregistrate 224 de internări în spitalele din Iaşi în urma unor infecţii virale. Sunt cu nouă mai multe faţă de săptămână anterioară, 111 fiind infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, 108 pneumonii şi cele cinci cazuri de gripă prezentate anterior. 

Comentarii