Cum au minţit autorităţile din Belarus cu aşa zisa ameninţare a avionului deturnat?

joi, 27 mai 2021, 19:45
1 MIN
 Cum au minţit autorităţile din Belarus cu aşa zisa ameninţare a avionului deturnat?

Ameninţarea cu bombă prezentată de autorităţile din Belarus ca motiv al deturnării unui avion de linie Ryanair care transporta un jurnalist disident să aterizeze la Minsk a fost trimisă după ce avionul a fost deviat, a declarat joi furnizorul de servicii de email Proton Technologies AG, potrivit Reuters.

 Autorităţile din Belarus au precizat că au somat avionul, care se afla în spaţiul aeriana al ţării, să aterizeze duminică în capitala Minsk din cauza unei ameninţări cu o bombă din partea grupului militant islamist Hamas, primită prin email. Hamas a negat că ar avea cunoştinţe sau legături cu orice ameninţare cu bombă. Miercuri, grupul de cercetare din Londra, Dossier Center, a publicat ceea ce spunea că este un email cu presupusa ameninţare Hamas. 

Cititi si: Un avion din Belarus care zbura spre Barcelona s-a învârtit în aer fără să intre în spațiul aerian UE şi s-a întors la Minsk

Emailul a fost trimis la 24 de minute după ce autorităţile din Belarus au avertizat echipajul avionului că există o ameninţare cu bomba. Proton a refuzat să comenteze detaliile mesajului, dar a confirmat că emailul a fost trimis după ce avionul a fost deviat. „Nu am văzut dovezi credibile că afirmaţiile din Belarus sunt adevărate”, a declarat compania elveţiană într-un comunicat. „Vom sprijini autorităţile europene în investigaţiile lor după primirea unei cereri legale.” Jurnalistul Roman Protasevici şi iubita sa Sofia Sapega au fost arestaţi la aterizarea avionului pe aeroportul din Minsk.

SURSA: digi24.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii