Advertorial

Cum este reprezentat stilul personal in alegerea mobilei si decoratiunilor din locuinta?

luni, 19 august 2019, 07:11
3 MIN
 Cum este reprezentat stilul personal in alegerea mobilei si decoratiunilor din locuinta?

Stilul propriu in ceea ce priveste amenajarea casei reprezinta o suma de elemente alaturate care definesc o imagine personala. Aceasta imagine trebuie sa fie practica, simtita, iubita. Cine intra in casa respectiva trebuie sa vada imediat directia dorita de cel sau cea care a ales obiectele puse acolo. Prin mobila sau prin decoratiuni, oricine poate sa dea un aer personal locuintei. De asemenea culorile, combinarea lor si pattern-urile prezente sunt parte din stilul care este exprimat. Iata cum este reprezentat stilul personal in alegerea mobilei si decoratiunilor din casa:

          1. Mobila si simetria

Exista persoane care doresc o mobila simetrica, cu multe puncte de interes identice. De exemplu vor pune in stanga si dreapta aceleasi corpuri de mobilier, precum comodele care stau de o parte si de alta a dulapului. Noptierele vor fi identice si asezate in acelasi loc simetric. De asemenea baia poate sa aiba decoratiuni si corpuri in dublu exemplar. Acest stil personal arata nevoia de ordine, de liniste. Se va vedea acest stil frumos in multe case prin intermediul detaliilor, micilor tuse identice prezente in fiecare camera. Simetria ajuta ochiul sa se odihneasca, pentru ca nu va cauta elementele iesite din sistemul vizual liniar.

Persoanele care prefera elementele non-simetrice, vor cauta sa aduca impreuna elemente care fac parte din alte seturi de mobilier. De exemplu vor cauta un stil de comoda, iar apoi o vor combina cu un dulap din alta categorie, culoare sau stil. Aceste persoane se joaca cu dimensiuni si volume si ajung sa construiasca un design interesant, cu suprapuneri. In fiecare zi se poate sa descoperi o noua imagine din alt unghi si o noua alaturare de forme si culori. Aceste persoane tind sa fie artistice, sa iubeasca diversitatea, iar casa lor devine des o forma de bucurie pentru cei care intra in ea.

            2. Culorile vii sau pastel

Alegerea culorilor in ceea ce priveste mobilierul, decoratiunile sau peretii, este importanta in ansamblul designului de interior. Mobilierul viu colorat si decoratiunile vizibile sunt alese de persoane care prefera un stil indraznet, jucaus, dornic de a iesi in evidenta. Se bucura in fiecare zi de o comoda rosie, de o vaza aurie sau de covorul multicolor. Sunt persoane vesele si care iubesc mult culorile pentru starea de bine pe care o primesc uitandu-se la ele.

Pastelurile arata un romantism. Se pot pune culori deschise pastelate fie pe pereti, fie in decoratiuni sau chiar mobila. Pentru cei care prefera stilul Shabby Chic pastelurile sunt prezente mai ales prin mobilierul verde pal, albastru deschis sau roz. Decoratiunile pot sa fie realizate din lemn. De asemenea se pot alege lampi in acelasi stil.

            3. Decoratiunile si multitudinea lor

O persoana care vrea un stil minimalist va tinde sa utilizeze decoratiuni mai mari si unitare, iar o persoana care adora sa detina multe decoratiuni va alege obiecte de dimensiuni diferite, cu forme diferite. Acestea vor fi puse in multe zone ale casei. Indiferent de stilul adoptat, decoratiunile au un rol important in evidentierea designului interior general.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii