De ce iau foc tramvaiele Bozankaya aduse din Turcia

miercuri, 27 aprilie 2022, 19:11
1 MIN
 De ce iau foc tramvaiele Bozankaya aduse din Turcia

S-a incheiat investigatia expertilor nemti de la TÜV Thüringen care au cercetat cauzele care au dus la producerea unui incendiu la un tramvai nou produs de firma Bozankaya pentru Timisoara.In dupa-amiaza zilei de 30 martie, in depoul STPT din Dambovita au ars un acumulator si mai multe cabluri, fiind afectata partea superioara a spatiului care adaposteste bateriile uneia dintre garniturile abia sosite de la fabrica din Turcia.

Dupa aproape saptamani de verificari, specialistii au confirmat prima banuiala in acest caz, respectiv greseala unuia dintre membrii echipei producatorului care faceau diferite teste si manevre.„In urma incidentului cu emisii de fum la tramvaiul Bozankaya numarul 5 aflat in teste, petrecut pe 30 martie 2022 in depoul Dambovita din Timisoara, a fost realizata o investigatie tehnica asupra vehiculului de catre compania independenta de audit germana, TÜV Thüringen, la solicitarea Primariei Timisoara si sub organizarea Bozankaya. Raportul investigatiei sustine primele constatari anuntate de producatorul turc Bozankaya, conform carora o eroare umana a cauzat supraincarcarea sistemului de baterii. Inspectorii experti in baterii ai companiei germane de audit tehnic acreditate international au aratat, in raportul realizat in urma investigatiei ce s-a desfasurat pe parcursul a doua saptamani, ca fumul a fost provocat de o intrerupere de comunicare cauzata de o eroare de cablare in sistemul de baterii in cauza„, transmit reprezentantii Bozankaya.

„Supraincarcarea celulelor bateriei a provocat o reactie chimica prin perturbarea structurii fizice a celulelor, producand, la temperaturi ridicate, arc electric si emisii de fum”, se arata in raportul realizat de expertii TÜV Thüringen.

Iașului le sunt rezervate 16 tramvaie Bozankaya, cu o lungime de circa 30 de metri și o capacitate de transport totală de aproximativ 270 de locuri

Mai mult, pe opiniatimisoarei

Comentarii