De ce nu a încăput şi Iaşul la masa ospăţului şefilor liberali pentru europarlamentare?

marți, 22 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 De ce nu a încăput şi Iaşul la masa ospăţului şefilor liberali pentru europarlamentare?

Dacă pentru partidoiul ieşean nu avea nimeni prea mari aşteptări de la lista alegerilor europarlamentare (chit că la un moment dat s-a vorbit ba de madama cu Camelii, ba de un vniversitar scos din joben, sau, în fine, unul cu forţă şi imagine, ca să tragă lista în sus), ei bine, staţi liniştiţi la locurile voastre dacă priviţi şi peste pârleaz, la opoziţia liberală ieşeană, că acolo peisajul cică e mai dezamăgitor.

Spun surse apropiate negocierilor de la centru că, din cele 10 poziţii de europarlamentari pe care se preconizează că le vor avea liberalii la nivel naţional, corespunzătoare cică unui procent de 30 la sută, niciun loc nu va reveni vreunui candidat din Moldova. Asta pentru că, zice-se, aşa s-au aliniat astrele şi chakrele, adică prost pentru moldoveni.

Pe de o parte, cică baronul Flutur de la Suceava şi-ar fi declinat preferinţele, într-o înţelegere cu buldogul Blaga din Bihor: el îl susţine pe Buldog ca să devină europarlamentar, buldogul îi va oferi susţinere când va fi ca Flutur să vrea posturi de ministru.

Iar de la Iaşi singurul care ar fi vrut o asemenea poziţie, dipotatul local Paralexe, şeful de filială, cică ar urma să fie pus într-o poziţie total neeligibilă, de la 12-13 în jos, zice-se că pe motiv că nu ar avea suficientă harismă ca să tragă lista în sus. Şi uite-aşa se ratează o slujbă de aproape 9.000 de iepuroi pe lună. Sau, de ce nu: un milion de iepuroi într-un mandat.

Cum se împart invitaţiile la Eurovisionul de la Iaşi între sforarii cu dare de mână din Premărie

Semifinala Eurovision, care va avea loc la noi în târg la finele acestei săptămâni, stârneşte mari pasiuni muzicale şi printre consilierii locali, stimaţi telespectatori.

De-un par egzamplu, la ultima şedinţă a comiţiei de urbanism a intrat conţilierul Bazil Diron, şi care nu a putut pleca de acolo până nu a promis invitaţii peste invitaţii, adică intrări gratis, la cel mai cu dare de mână sforari de acolo: 3 bucăţi la Boişteanu, 2 la Surdu, 2 la Bostan etc.

„Aoleu, nu ştiam că e presa aici“, s-a speriat omul cu invitaţiile, când ne-a văzut reprezentantul acolo în sală. Hai să vă mai dăm şi câteva replici tari, auzite din zbor: „Bazil, nu una, două!“ / „Se pot trei?“ / „Vreau şi eu două pentru sora mea“.

Ei, ce spuneţi: la un aşa înalt nivel profesional al dezbaterilor din comiţie, au sau nu motive să le dârdâie nădragii pentru proiectele lor marii şulfari imobiliari din târg?

 

Comentarii