Doi tâlhari care atacau în parcurile ieşene, prinşi pe Aeroport. Voiau să zboare spre Roma

marți, 18 august 2020, 01:57
3 MIN
 Doi tâlhari care atacau în parcurile ieşene, prinşi pe Aeroport. Voiau să zboare spre Roma

Săptămâna trecută au jefuit şi bătut un profesor de muzică în Copou. Apoi au furat 1.400 de lei de la un pensionar, în Alexandru cel Bun.Cei doi recidivişti îşi luaseră bilete de avion pentru Roma

Doi foşti “colegi” de puşcărie care s-au reîntâlnit în libertate au fost prinşi pe Aeroportul Iaşi, după ce au auzit că sunt căutaţi de poliţie în urma comiterii unor fărădelegi. Cei doi au jefuit un profesor de muzică care stătea liniştit pe o bancă din Copou şi un pensionar, în parcul din Alexandru cel Bun. Când au auzit că sunt urmăriţi de către oamenii legii, Marius Borcoi, 25 de ani, şi Vlăduţ Becher, 31 de ani, şi-au cumpărat bilete către Roma, Italia, însă au fost prinşi duminică în aeroport.

Gaşca hoţilor era formată din trei indivizi, al treilea fiind căutat în prezent de către poliţişti. Unul dintre ei a fost eliberat în ianuarie 2020 prin recurs compensatoriu, iar al doilea, în anul 2018, ambii fiind băgaţi la puşcărie pentru fapte similare: tâlhării. Profesorul de muzică a fost tâlhărit în timp ce stătea pe o bancă din faţa blocului, lângă spitalul CFR şi a fost abordat de către cei trei indivizi. Unul dintre hoţi l-a împins, iar un altul i-a vârât mâna în buzunarul pantalonilor şi i-a furat telefonul. Profesorul şi-a dat seama şi a fugit după cel care îi luase telefonul, pe care l-a prins. Hoţii s-au întors şi şi-au lovit victima, apoi au plecat.

A doua infracţiune a avut loc în Alexandru cel Bun. Indivizii au abordat un pensionar şi i-au propus să facă un schimb: hoţii să îi dea o şapcă iar el, pălăria. În timp ce vorbeau, unul dintre hoţi i-a sustras dintr-o geantă suma de 1.400 lei. “Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat doi tineri de 25, respectiv 31 de ani, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt şi a unei infracţiuni de tâlhărie. La data de 16 august, cu sprijinul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cei doi tineri au fost depistaţi în Aeroportul Iaşi, în timp ce ar fi încercat să părăsească ţara. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 11 august, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, prin distragerea atenţiei unui bărbat de 66 de ani, aceştia i-ar fi sustras 1.400 de lei din buzunarul genţii. De asemenea, la aceeaşi dată, cei doi tineri i-ar fi sustras telefonul mobil unui bărbat de 60 de ani, iar ulterior l-ar fi lovit pentru a-şi asigura scăparea. În baza probatoriului administrat în cauză, la data 16 august, cei doi tineri bănuiţi de comiterea faptelor au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul IPJ Iaşi”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii