Două clădiri în care funcţionează Filarmonica urmează să fie restaurate de CJ

luni, 29 octombrie 2018, 02:57
2 MIN
 Două clădiri în care funcţionează Filarmonica urmează să fie restaurate de CJ

Preluarea a două clădiri în care funcţionează Filarmonica Moldova Iaşi este unul dintre cele 35 de proiecte ce urmează să fie aprobate (sau nu) astăzi de către consilierii judeţeni.

Centrul Diecezan al Episcopiei Romano-Catolice a transmis în administrare Consiliului Judeţean, pentru următorii 22 de ani, cele două corpuri de clădire. Este vorba de extensii ale vechii Case Balş (astăzi Universitatea de Arte „George Enescu“), construite între anii 1900 şi 1910. Imobilele au 1327 mp, respectiv 375 mp şi se află într-o avansată stare de degradare. CJ şi-a asumat obligaţia ca, în următorii trei ani, să le consolideze şi să le restaureze. În acest sens, consilierii urmează să aprobe alocarea a 89.000 de lei pentru actualizarea documentaţiilor tehnice, necesare obţinerii avizelor în vederea solicitării finanţării lucrărilor de restaurare.

Aşa cum am mai relatat, consilierii se vor pronunţa şi asupra unor credite de angajament pentru modernizarea unor sectoare de drum judeţean. Este vorba, în total, de 47 de km, pe DJ 208N (Lespezi-Vânători), DJ 249E (Moreni-Grozeşti), DJ 208G (Kogălniceni-Oboroceni) şi DJ 280D (Ruginoasa-Heleşteni).

Un proiect care va suscita discuţii aprinse va fi cel prin care urmează să se aprobe participarea preşedintelui CJ la deplasarea unei delegaţii conduse de Călin Popescu-Tăriceanu la Seul, Coreea de Sud, în perioada 12-17 noiembrie. Motivul prezenţei lui Maricel Popa în această delegaţie este „un bun prilej de atragere a investiţiilor coreene în facilităţile de producţie, parcurile industriale sau terenurile puse la dispoziţie de autorităţile locale din judeţ“. Cheltuielile de deplasare vor fi suportate de CJ în limita a 3250 de euro, 420 de dolari şi 100 de lei.

Comentarii