Florin Cîţu aşteaptă motivarea CCR ca să facă numirile la SRTv şi SRR

joi, 17 iunie 2021, 15:43
1 MIN
 Florin Cîţu aşteaptă motivarea CCR ca să facă numirile la SRTv şi SRR

Premierul Florin Cîţu a precizat, referitor la decizia Curţii Constituţionale conform căreia numirile la conducerile interimare ale SRTv şi SRR; că, până nu există o motivare a hotărârii CCR, nu va fi făcută nicio altă numire.

„Asta nu pot să comentez până nu văd o motivare a Curţii. Vom discuta după aceea. Cred că până atunci nu se face nicio numire”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat, joi la Alba Iulia, despre decizia CCR privind numirire la SRTv şi SRR. 

Curtea Constituţională a admis joi, cu unanimitate de voturi, sesizările PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare ale SRTv şi SRR. Prin urmare, aceste numiri făcute de Parlament sunt neconstituţionale.

Cititi si: CCR a decis că sunt neconstituţionale numirile conducerilor interimare de la TVR şi Radioul Public

CCR precizează că numirile făcute de Legislativ au încălcat Legea 41/1994 privind funcţionarea SRTv şi SRR, deoarece Parlamentul a invocat aplicabilitatea unor alineate din acelaşi act normativ, însă fără a fi întrunită condiţia din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situaţia specială a situaţiei tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune”.

 

 

Comentarii