Foame de bani: Poliţiştii din Europol nu mai dau amenzi până nu le sunt crescute lefurile

luni, 11 ianuarie 2021, 19:07
2 MIN
 Foame de bani: Poliţiştii din Europol nu mai dau amenzi până nu le sunt crescute lefurile

Polițiștii membri ai sindicatului Europol au început de astăzi acțiunile de protest față de înghețarea salariilor pe anul în curs, prima fiind că nu vor mai aplica amenzi, ci doar avertismente.

De săptămâna viitoare este planificată a doua etapă a acțiunilor de protest – nu vor mai efectua ore suplimentare.

Pentru 25 ianuarie este programată a treia etapă – polițiștii nu vor mai răspunde decât la urgențele semnalate la 112.

”De zece ani suntem purtați cu zăhărelul când vine vorba de o salarizare echitabilă! Sondajul în rândul polițiștilor demonstrează că nu mai suntem dispuși să acceptăm să fim sacrificații de serviciu! PS: Din 11 ianuarie începem cu prima formă de protest. Fără bani din amenzi la bugetele locale, doar AVERTISMENTE! Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanența iar activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuții în fișa postului nu le mai îndeplinim. Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112”, au anunțat cei de la sindicatul Europol, pe Facebook, încă de săptămâna trecută.

Acțiuni de protest au anunțat și cei din Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC): manifestații în stradă și acțiuni în instanță.

”SNPPC este pregătit de pentru introducerea de acțiuni in instanță, care vor fi pe 2 paliere – o acțiune pentru drepturi salariale – pentru cei în activitate, polițisti și personal contractual, o altă acțiune în instanță pentru pensionari vizând indexarea cu rata inflației. Vom introduce 40.000 acțiuni în toate instanțele din țară”, au anunțat ei luni într-un comunicat de presă.

La finalul anului trecut, Guvernul Cîțu a adoptat o ordonanță de urgență prin care salariile şi sporurile bugetarilor au fost înghețate la nivelul din 2020.

Comentarii