Fostul fotbalist Ciprian Marica îl execută silit pe cunoscutul om de afaceri Bobby Păunescu

joi, 05 ianuarie 2023, 12:10
1 MIN
 Fostul fotbalist Ciprian Marica îl execută silit pe cunoscutul om de afaceri Bobby Păunescu

Pe 28 decembrie 2022, la cererea fostului fotbalist Ciprian Marica, Judecătoria Sectorului 1 a încuviinţat executarea silită a omului de afaceri Bobby Păunescu. Acesta nu i-a plătit lui Marica chiria pentru un imobil închiriat în 2016. 

Este cel de-al doilea proces din ultimele luni în care Păunescu este chemat la bară pentru datorii. Cu toate acestea, în decembrie 2022, bucureşteanul a fost prezentat ca făcând parte dintr-o echipă de investitori care vor edifica în Cluj-Napoca un proiect imobiliar evaluat la 2 miliarde de euro. Păunescu a respins apelurile reporterului G4Media.ro şi nu a răspuns mesajului trimis pe Whatsapp, mesaj care apare ca văzut. În încheierea de şedinţă, magistratul a menţionat că datoria lui Păunescu către Marica provine din neachitarea obligaţiilor financiare dintr-un contract de închiriere înregistrat la Administraţia Sector 2 a Finanţelor Publice în martie 2016.

Completul a stabilit că suma pretinsă de creditor este o creanţă certă, lichidă si exigibilă şi a admis cererea acestuia de încuviinţare a executării silite pe care Marica a formulat-o prin intermediul unui executor judecătoresc. Decizia luată este fără cale de atac. În baza acesteia, executorul poate cere băncilor identificarea conturilor deţinute de Păunescu şi poprirea sumei revendicate. În decizia de la Judecătoria Sectorului 1 cuantumul acesteia nu este menţionat, dar, în 2019, la momentul la care Păunescu a intenţionat să candideze la Preşedinţia României şi a depus declaraţie de avere, era precizată o datorie către Marica de 181.599 lei.

Vezi mai multe amănunte pe G4MEDIA

 

 

Comentarii