FOTBAL: Poli Iași – încă un joc modest, o remiză norocoasă

luni, 19 septembrie 2022, 01:50
4 MIN
 FOTBAL: Poli Iași – încă un joc modest, o remiză norocoasă

Unirea Slobozia – Politehnica Iaşi 0-0, în etapa a VII-a a Ligii a II-a de fotbal. Gazdele au avut şi o bară, Poli n-a tras un şut pe poartă tot meciul.

 

Unirea: M. Contra – Ibrian, I. Dinu, Perju, C. Toma – Coadă, Ekollo – Rob. Silaghi (’59 Bolohan), Afalna (’59 A. Cruceru), Boţogan (’59 Dorobanţu) – C. Rus (’81 Golda). Antrenor: Costel Enache.

Poli: Knoflach – Martac, Plămadă (’74 Fosu-Mensah), Tincu, Ciaun – Del Priore, Marchioni – Bujor (’85 Dumitru), Roman (’74 Ştefanovici), Hunte (’62 Hlistei) – Plohotniuk (’62 Tomczyk). Antrenor: Claudiu Niculescu.

Cartonaşe galbene: Dorobanţu (’69), Cruceru (‘90^3) – Marchioni (’24), Tincu (’55), Dumitru (‘90^2).

Arbitri: Cristian Moldoveanu; Ionuţ Bobe, Florian Vişan.

Plecaţi spre Slobozia cu banii la zi, unii dintre jucătorii încasând 5 500 de euro cu câteva zile înainte de meci, ieşenii au fost priviţi ca favoriţi în derby-ul de ieri până şi de către gazde. Acest lucru a fost recunoscut de Costel Enache, care a amintit decalajele de calitate dintre cele două loturi, precum şi diferenţele uriaşe existente între bugetele cele două cluburi: Unirea primeşte 800 000 de euro bani publici iar Poli – 2 milioane de euro.

În prima jumătate de oră, Iaşul nu a confirmat deloc nici spusele lui Enache şi nici cele ale lui Niculescu, tehnicianul Politehnicii anunţând înaintea partidei că va juca la victorie în Ialomiţa. Oaspeţii au fost muţi în ofensivă, nereuşind să tragă vreun şut şi să obţină vreun corner! Unirea nu a profitat însă de jocul modest al adversarilor, uşoara dominare a gazdelor generând doar un corner, câteva centrări şi niciun şut! Urâţenia primei treimi a confruntării dintre primele două clasate, care a confirmat faptul că nivelul actual al eşalonul doi este extrem de scăzut, a fost prezentă şi în ultimul sfert de oră al actului întâi. În care Poli a avut ceva mai mult curaj, însă nu a trimis decât un şut, slab, prin Plohotniuk (’30) şi nu a generat pericol la poarta lui Contra nici în urma celor două cornere obţinute.

Ce s-a văzut în prima repriză în jocul Politehnicii a fost “parfum” faţă de actul doi! În care trupa lui Niculescu s-a mulţumit doar să se apere, mai mereu cu de la şase jucători în sus, fundaşii şi închizătorii având parcă interzis să calce în jumătatea adversă. Slobozia nu a refuzat invitaţia de a prelua total frâiele partidei şi a dominat cu autoritate un act secund în care şi statistica a fost zdrobitoare: 3-0 la ocazii mari, 1-0 la bare, 8-2 la şuturi (2-0 pe poartă), 2-0 la cornere. Norocoasă şi de această dată, mai ales la şutul lui Coadă (’76) şi bara lui Golda (’88), dar şi la reluarea lui Plămadă, care a fost la un pas să înscrie un autogol în minutul 70, Poli, care a nu a fost în stare să tragă pe poartă sau să-şi creeze vreo ocazie timp de 90 de minute, a reuşit să “ciupească” un punct la Slobozia. Nemeritat, după cum a recunoscut şi Niculescu.

Declaraţiile tehnicienilor

Costel Enache: “În prima repriză, ambele echipe s-au temut de adversar, s-a jucat fără riscuri. În partea a doua însă am dominat meciul, am avut iniţiativa, posesia, multe ocazii, o bară şi nicio problemă în apărare. Cred că meritam astfel victoria. Totuşi, un egal cu o echipă de forţa Iaşului, financiară şi nu numai, nu este un rezultat negativ”.

Claudiu Niculescu: “Am plecat cu un punct, deşi, după cum s-a jucat în repriza a doua, n-am fi meritat asta. Nu mă aşteptam să ieşim aşa de la pauză după o primă repriză echilibrată. Trebuie să dăm mult mai mult, putem să dăm mai mult, nu trebuie să ne mai speriem că jucăm în deplasare. Fără muncă şi sacrificiu nu vom realiza nimic”.

Poli a coborât de pe locurile promovabile

  • Abia sosit la Poli, Hlistei a debutat în tricoul Iaşului. Rezerve neutilizate la Poli au fost Jankov, Kouadio, Lică şi Fr. Cristea.
  • Gazdele au cerut penalty în minutul 72, după o cădere în careu a lui Ekollo.
  • În runda a VII-a a Ligii a II-a de fotbal s-au mai înregistrat rezultatele: Viitorul Pandurii – Progresul 1-0 (0-0). Dej – Poli Timişoara 2-2 (1-1). Chiajna – Şelimbăr 0-1 (0-0). Baia Mare – Dumbrăviţa 3-4 (1-4). Metaloglobus – Slatina 0-1 (0-0). Ripensia – Ciuc 0-0. Oţelul – Braşov 2-1 (1-0). Buzău – Dinamo 2-1 (1-1). Disputa dintre Steaua şi Unirea Constanţa a fost amânată. În clasament conduce Oţelul (15 puncte), urmată de Slobozia (14), Şelimbăr (14), Poli (14), Dej (14) şi Ciuc (13). Tot 13 puncte au şi ocupantele locurilor VII şi VIII, Buzău şi Steaua. Pe poziţiile IX-XIV se situează Viitorul (12), Slatina (11), Progresul (10), Baia Mare (8), Braşov (8) şi Dumbrăviţa (7). La retrogradare se află Chiajna (7), Dinamo (6), Ripensia (5), Poli Timişoara (5), Unirea (3) şi Metaloglobus (1).

Comentarii