FOTO Accident crunt în Șcheia. Un copil de 15 ani și un tânăr de 21 ani, morți. Un alt copil, la spital în stare gravă

duminică, 30 aprilie 2023, 10:24
2 MIN
 FOTO Accident crunt în Șcheia. Un copil de 15 ani și un tânăr de 21 ani, morți. Un alt copil, la spital în stare gravă

În zorii zilei, la ora 03:15 , a avut loc un accident mortal în localitatea Șcheia, comuna Al. I Cuza. Au murit un adolescent de 15 ani și un tânăr de 21 ani. Un alt adolescent de 17 ani a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Copii Sf. Maria

Din cauza vitezei, un autoturism în care se aflau cei trei băieți a intrat într-un gard și apoi într-un stâlp (VEZI AICI).

La ajungerea forțelor de intervenție la locul evenimentului rutier, autoturismul se afla răsturnat pe cupolă, 2 victime erau inconștiente și încarcerate, iar cea de-a treia victima era conștientă, în stare de șoc, cu diverse fracturi, fiind preluată de către un echipaj medical SAJ. 

Băiatul de 17 ani cu fractură de claviculă a fost evaluat de medicii de la Spitalul de copii și primește tratament de specialitate. 

"Este conștient, stabil hemodinamic, policontuzionat. Medicii chirurgie generală și ortopedie vor aplica protocoalele terapeutice specifice patologiei", a declarat Alina Belu, managerul unității medicale.

Medicii ajunși la fața locului au aplicat manevre de resuscitare dsr eforturile lor au fost în zadar și a fost declarat decesul în cazul victimelor de 15 și 21 de ani.

Toți trei erau din Heleșteni și munceau la o stână. Mașina în care și-au găsit sfârșitul cei doi tineri era folosită ca loc de dormit când păzeau oile la stână.

Potrivit polițiștilor, la volan era adolescentul de 17 ani. În noaptea trecută ei s-au plimbat prin mai multe localități bând la crâșme și discoteci.

Apoi s-au deplasat la Șcheia pentru a alimenta mașina, un VW Sharan. Din nefericire, au circulat viteză și s-au izbit într-un gard, apoi mașina a ricoșat într-un stâlp.

Polițiștii au emis un comunicat de presă potrivit căruia șoferul de 17 ani ar fi furat autoturismul și nu consumase băuturi alcoolice:

La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 03:30, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 despre un accident rutier mortal, pe DJ 208M, pe raza localității Șcheia. 

Din verificările efectuate a rezultat faptul că un autoturism ar fi intrat într-un stâlp electric, apoi într-un gard, o persoană fiind rănită, iar alte două au decedat. 

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că persoana care ar fi condus autoturismul, nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Totodată, din verificări a rezultat faptul că autoturismul care se afla parcat pe un teren de pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza, având cheile în contact, ar fi fost sustras fără acordul proprietarului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,ucidere din culpă”, ,,furt în scop de folosință” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Comentarii