FOTO: Cruzime! O barcă intră în viteză într-un stol de pelicani din Delta Dunării

vineri, 11 iunie 2021, 18:19
1 MIN
 FOTO: Cruzime! O barcă intră în viteză într-un stol de pelicani din Delta Dunării

Imagini suprinse la începutul săptămânii acesteia de un fotograf în Delta Dunării arată cum o barcă plină de turiști intră din plin, cu viteză, într-un stol de pelicani. Deși conducătorul ambarcațiunii ar fi fost concediat de către firma care deține barca, șeful Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, spune că acest tip de incidente, nu numai că nu sunt izolate, dar ”afectează atât păsările cât și habitatul”.

”Un om fără suflet care ar trebui tras la răspundere”, scrie fotograful Marian Strinoiu care a postat pe Facebook o serie de imagini cu o barcă intrând cu viteză într-un stol de pelicani.

Proprietarul firmei care deține barca l-a concediat pe conducătorul vinovat și le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest incident neplăcut.

Doar că asta nu rezolvă ceea ce potrivit președintelui Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, nu sunt evenimente izolate, pentru că, ”pentru a face fotografia vieții, cu păsări în zbor”, conducătorii bărcilor intră în colonii cu viteză, ceea ce are impact ”catastrofal” și ”toxic” pentru biodiversitate.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii