FOTO S-au terminat lucrările de restaurare la Muzeul Natural Iași. S-au cheltuit aproape 3 milioane de euro

miercuri, 10 mai 2023, 07:58
1 MIN
 FOTO S-au terminat lucrările de restaurare la Muzeul Natural Iași. S-au cheltuit aproape 3 milioane de euro

Muzeul de Istorie Naturală și-a recăpătat strălucirea odată cu încheierea lucrărilor de refacere şi consolidare. Urmează achiziția de dotări specifice astfel încât frumosul edificiu să reintre în circuitul cultural al orașului Iași, anunță Primăria pe pagina sa de Facebook.

Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi a fost înfiinţat în 4 februarie 1834, fiind primul de acest fel din Principatele Române. Interiorul clădirii este compus din biblioteca Societăţii de Medici şi Naturalişti, sala de conferinţe a Societăţii de Medici şi Naturalişti, trei săli cu expoziţii de mamifere, două săli adăpostind colecţii ştiinţifice, o sală cu expoziţie de păsări, o sală cu expoziţie de nevertebrate inferioare, o sală cu expoziţie de nevertebrate şi insecte, o sală cu expoziţie mineralogie – paleontologie şi sala cu caracter istoric „Alexandru Ioan Cuza”.

În ziua de 5 ianuarie 1859 în această din urmă sală a fost ales domn al Moldovei colonelul Alexandru Ioan Cuza, eveniment ce a însemnat declanşarea procesului Unirii Principatelor Române, preambulul creării Statului Unitar Naţional Român.

Proiectul beneficiază de finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 în valoare totală de 13.312.194,47 lei, circa 2,7 milioane de euro.

 

FOTO: Primaria Iasi/Facebook

Comentarii