Fratele lui Cosmos Tănase, Valter Păşniceanu, săltat pentru trafic de persoane

joi, 13 mai 2021, 01:56
2 MIN
 Fratele lui Cosmos Tănase, Valter Păşniceanu, săltat pentru trafic de persoane

Valter Păşniceanu, fratele lui Cosmos Tănase, liderul clanului interlop cu acelaşi nume, a fost ridicat de către poliţiştii BCCO şi procurii DIICOT din Iaşi în urma a două percheziţii la domiciliu.

Acesta a fost condamnat în 2016 la 15 ani de puşcărie într-un dosar de proxenetism, însă, a fost lăsat în libertate la scurt timp. Păşniceanu a fost condamnat pentru trafic de persoane într-un dosar din 2006 când au avut loc descinderi. Cei implicaţi au fost judecaţi în Belgia, pentru fapte de proxenetism, acolo unde au primit pedepse mai mici decât la Iaşi. Valter Păşniceanu este acuzat că şi-a continuat activitatea privind traficul de persoane, trimiţând fete tinere în Occident pentru a se prostitua, dar de această dată a trimis victimele în Marea Britanie.

„Tinerele ar fi fost recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care ar fi urmat să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care ar fi urmat să o primească. Victimele ar fi fost cazate iniţial în locuinţe din Iaşi, Brăila şi Constanţa, iar, ulterior, ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost cazate în locuinţe închiriate“, au precizat anchetatorii.

Calvarul fetelor racolate începea atunci când ajungeau în străinătate şi erau obligate să se prostituieze. De asemenea, tinerele erau silite să facă poze indecente pentru paginile de escorte de pe internet, unde urmau să fie vizualizate de vitorii „clienţi“.

„După determinarea acestora să accepte practicarea prostituţiei prin folosirea violenţelor, ameninţărilor sau a şantajului, cele două persoane bănuite ar fi postat anunţuri pe mai multe site-uri de profil. O singură victimă ar fi reuşit să obţină zilnic, din practicarea prostituţiei, între 500 şi 1.500 de lire sterline, bani care ar fi însuşiţi aproape în totalitate de către aceştia. Două persoane urmează să fie duse la audieri“, au declarat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii