Generalul rus care îi vâna pe opozanții lui Putin, găsit împușcat în cap

marți, 14 februarie 2023, 17:57
1 MIN
 Generalul rus care îi vâna pe opozanții lui Putin, găsit împușcat în cap

Generalul rus Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, care era implicat în urmărirea opozanților lui Putin, a fost găsit împușcat în cap. Era fostul șef adjunct al Direcției Principale pentru Combaterea Extremismului a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse. 

Cadavrul său a fost găsit de soția unui oficial de securitate, în dimineața zilei de 13 februarie, într-o casă privată din satul Golikovo, regiunea Moscova.

Femeia și-a sunat fiul și i-a povestit ce s-a întâmplat, iar acesta a chemat o ambulanță, dar medicii sosiți la fața locului au fost nevoiți să declare decesul. Lângă trupul neînsuflețit al generalului a fost găsită și o armă, o carabină Berkut-2M.

Potrivit canalului Telegram „VChK-OGPU”, Makarov este cunoscut pentru implicarea sa în activitatea așa-numitului „Centr E”, care a „vânat” opozanți și jurnaliştii care criticau regimul lui Vladimir Putin.

Cu toate acestea, recent, serviciul a încetat să mai intereseze Kremlinul, iar Putin l-a demis pe Makarov. Apropiații oficialului de securitate spun că, după demitere, Makarov a căzut într-o depresie cruntă, pentru că „nu știa ce să facă de acum încolo”.

Familia generalului este interogată acum de serviciile speciale ale Federației Ruse.

Comentarii