George Simion, tot mai izolat: respins de suveraniștii europeni, Patriarhie și Academia Română

luni, 07 februarie 2022, 11:37
1 MIN
 George Simion, tot mai izolat: respins de suveraniștii europeni, Patriarhie și Academia Română

George Simion, co-președinte al AUR, a primit trei lovituri grele într-o săptămână: nu a fost primit la întâlnirea suveraniștilor europeni, iar Patriarhia Română și Ioan Aurel Pop s-au delimitat clar de el. Are probleme și în AUR.

George Simion duce o campanie agresivă în care promovează suveranismul, religia ortodoxă și patriotismul naționalist. În plus, în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2020, AUR a promovat propagandistic o fotografie cu George Simion și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, cu următoarea explicație: 

„George Simion – Cu președintele Academiei Române Ioan-Aurel Pop. E timpul să punem profesioniștii la conducere Țării”.Imaginea a avut 25.000 de aprecieri și peste 2.400 de distribuiri, iar numele lui Ioan Aurel Pop era vehiculat ca posibil candidat la președinție din parte AUR.

După mesajele AUR privind minimalizarea Holocaustului și prezentarea lui Călin Georgescu drept propunerea pentru funcția de președinte de onoare al partidului, George Simion a fost izolat chiar și de către proprii colegi din conducerea AUR. 

Mai mult, pe newsweek

Comentarii