Ieşenii cu simptome se pot testa gratuit

sâmbătă, 12 februarie 2022, 02:50
1 MIN
 Ieşenii cu simptome se pot testa gratuit

Ieşenii care doresc să se testeze Covid o pot face gratuit, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică. Condiţia ca aceştia să beneficieze de gratuitate este să prezinte simptome de boală infectocontagioasă, respectiv febră, tuse, dureri de cap, dureri în gât etc. şi să se poată deplasa la unul dintre centre folosind mijloacele proprii de transport. 

DSP Iaşi a anunţat că există deja 22 de centre de testare COVID gratuită, acestea funcţionând în centrele de permanenţă din judeţ, respectiv în localităţile Bivolari, Ciorteşti, Ciurea, deleni, Focuri, Ţibana, Gropniţa, Belceşti, Mirceşti, Movileni, Plugari, Podu Iloaiei, Prisăcani, Paşcani, Schitu Duca, Valea Lupului, Victoria, Vlădeni şi în municipiul Iaşi în cartierul Galata. La Umanitas, în Tătăraşi şi la Hermamed Center.

Pe lângă centrele de testare, există trei laboratoare care oferă gratuitate respectiv Praxis (în Iaşi, Paşcani, Hârlău), Elytis (în Iaşi şi Târgu Frumos) şi Lumisan (Iaşi). Ieşenii se pot testa gratuit şi la cabinetele medicilor de familie, până acum 148 de medici fiind înscrişi pe lista DSP în acest caz. Testarea este gratuită pentru persoanele simptomatice care au recomandare de la medicul de familie, s-au înscris pentru testare pe site-ul DSP.

Dacă nu sunt înscrişi pe lista unui medic de familie sau dacă medicul de familie nu este din judeţul Iaşi sau este indisponibil, pacientul se poate programa pentru testare accesând link-ul https://capesaro.gov.ro/testare_covid.php. 

Comentarii