Încă un pas pentru restaurarea vechii catedrale catolice. S-a semnat contractul de finanţare

sâmbătă, 16 decembrie 2017, 02:56
1 MIN
 Încă un pas pentru restaurarea vechii catedrale catolice. S-a semnat contractul de finanţare

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a făcut următorul pas pentru a demara lucrările de restaurare a catedralei vechi, aflată în curtea Catedralei Sfânta Fecioară Maria, Regina, de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Deşi lucrările cu scop arheologic au început deja de ceva vreme, făcându-se o serie de descoperiri în straturile de sub catedrala veche, componenta de renovare şi restaurare urmează să fie sprijinită din fonduri europene.

În acest sens, pentru proiectul „Restaurare, consolidare şi integrare turistică catedrala veche romano-catolică «Adormirea Maicii Domnului» din Iaşi“ s-a semnat contractul de finanţare pe 14 decembrie 2017. La eveniment a participat Vasile Asandei, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (organism intermediar) şi Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, ca reprezentant al beneficiarilor finanţării, care au semnat contractul. La momentul semnării au participat şi Mihai Chirica, primar al Iaşului, şi pr. Mihai Budău.

„Acest contract permite acordarea finanţării nerambursabile de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurile Europene în calitate de autoritate de management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020. Din partea acestei autorităţi contractul de finanţare a fost semnat la 6 decembrie 2017 de către Marius Nica, ministru delegat pentru fonduri europene“, au precizat reprezentanţii episcopiei.

În perioada următoare, Episcopia de Iaşi va demara procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de restaurare şi consolidare a vechii catedrale.

Comentarii