Incompetenţă şi minciună

marți, 22 mai 2018, 01:43
3 MIN
 Incompetenţă şi minciună

Preşedintele CSM Poli, Adrian Ambrosie, a încheiat sezonul aşa cum l-a început

Săptămâna trecută, într-un articol publicat în “Ziarul de Iaşi”, am pus câteva semne de întrebare pe marginea transferului jucătorului Qaka de la CSM Poli Iaşi la FCSB. Între altele, am atras atenţia asupra poziţiei preşedintelui Adrian Ambrosie, care a negat cu vehemenţă iminenţa unui transfer confirmat de foarte multe surse şi distanţa dintre declaraţiile date înainte şi după tranzacţie. Era vorba de drumul de la cererea de un milion de euro la acceptarea a 375.000 de euro, din care Iaşul va rămâne, practic, cu circa 300. 000 de euro şi de pierderea de către club a 25 000 de euro din cei 400 000 puşi pe masă de FCSB. În plus, a fost făcută referire la împachetarea declaraţiilor privind “transferul istoric” a lui Qaka, prin trasarea unei paralele cu vinderea de către FC Politehnica Iaşi a lui Adrian Ilie, care a adus Iaşului fotbalistic 360 000 de dolari, într-un an, 2005, în care preţurile erau cu totul altele în fotbal. De pildă, recordul mondial al unui transfer a fost de 38 de milioane de euro (Essien, de la Lyon la Chelsea) în timp ce în ultimii doi ani au apărut patru tranzacţii de peste 150 de milioane de euro!

Am amintit şi de unele neadevăruri spuse de  Ambrosie pe parcursul primului an de preşedinte şi de nivelul salarizării sale. În loc să-şi pună semne de întrebare, Ambrosie a preferat să delireze pe site-ul clubului. Într-un comunicat plin de greşeli de ortografie, preşedintele vorbeşte de “interese oculte” şi bineînţeles minute. Spunând că am susţinut public oferta  de la Craiova de doar 300 000 de euro, ceea ce n-am afirmat în niciun material de presă

Ambrosie a dovedit în repetate rânduri în acest an că este incompetent.

Indiferent de nume, un preşedinte care dă 10 000 de euro la semnătură şi 4 500 de euro salariu lunar unui jucător ca Tiago, 15 000 de euro la semnătură şi 4 000 de euro salariu lunar unui jucător precum Cissé, 3 500 de euro pe lună unui jucător ca El Fitouri, care nu a apucat nici să joace(şi lista ar putea continua) este incompetent. Indiferent de nume, un preşedinte care semnează un contract cu o firmă care îşi face reclamă consistentă iar clubul nu obţine, practic, vreun cent este incompetent. Indiferent de nume, un preşedinte care girează acţiuni de imagine care fac de râs Iaşul în toată ţara este incompetent. Indiferent de nume, un preşedinte care nu ştie câţi bani obţine clubul pe care-l conduce din drepturile de televizare este incompetent.

Mai grav este însă când minţi, în repetate rânduri, ceea ce sugerează că episoadele nu sunt simple accidente ci un mod de lucru. Care te face să-ţi pierzi orice urmă de credibilitate. Iar acest lucru nu poate fi acoperit nici măcar de rezultatele sportive, generate în acest an în special de antrenorul Flavius Stoican şi de şansă.

 

NOTA: Comunicatul CSM Politehnica Iasi semnat de presedintele Adrian Ambrosie poate fi accesat la adresa: http://www.politehnicaiasi.ro/stiri/comunicat-de-presa-drept-la-replica#.WwO0zbgpq6I

Comentarii