Ireal: Au construit un pasaj înainte să mute stâlpii CFR și nu pot monta tablierul suspendat

vineri, 07 aprilie 2023, 09:54
1 MIN
 Ireal: Au construit un pasaj înainte să mute stâlpii CFR și nu pot monta tablierul suspendat

Situație ireală pe șantierul podului suspendat peste Dunăre, cel mai mare proiect de infrastructură din România ultimelor trei decenii. O nouă dispută între constructorul italian WeBuild și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere blochează de ceva vreme o componentă importantă a podului, respectiv pasajul peste calea ferată.

Pasajul, parte componentă a mega-proiectului – amplasat în zona unde, practic, va începe urcarea pe pod – a fost finalizat de WeBuild de mai bine de mult timp, însă doar parțial. Practic, mai lipsește doar montarea tablierului sub care vor trece trenurile.

Tablierul este depozitat lângă pilonii pasajului de ceva vreme, iar porțiunea respectivă de șantier este blocată, inclusiv traficul rutier în zonă.

Potrivit informațiilor obținute de site-ul debraila.ro, situația este una hilară: constructorul a ridicat pasajul, deși știa că este necesară mutarea stâlpilor CFR care s-ar apropia milimetric de tablierul suspendat atunci când va fi amplasat.

Se pare că WeBuild a vrut ca stâlpii CFR să fie mutați pe cheltuiala statului român, deși CNAIR a dovedit că, din punct de vedere juridic, stâlpii nu sunt parte a rețelei de utilitate publică, așa cum invocau italienii.

Practic, stâlpii trebuiau relocați de WeBuild, așa cum de altfel ne-a comunicat și CFR. Citeşte mai mult pe debraila.ro.

Comentarii