IRO se extinde cu bani europeni. Vor fi opt cabinete în plus și 26 de locuri pentru pacienți

miercuri, 30 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 IRO se extinde cu bani europeni. Vor fi opt cabinete în plus și 26 de locuri pentru pacienți

„Vom câştiga opt cabinete şi, ceea ce este mai important, vom avea 26 de locuri pentru pacienţii care beneficiază de chimioterapie ambulatorie”, spune managerul Institutului

Institutul Regional de Oncologie a demarat procedurile pentru lucrări şi dotări privind extinderea ambulatoriului, proiect în valoare de peste 9,7 milioane de lei, în cadrul unei finanţări europene. Anunţul privind licitaţia a fost făcut pe 25 septembrie, iar termenul de deschidere al ofertelor este de 19 octombrie. Proiectul a fost anunţat iniţial în luna ianuarie. „Nu s-a oprit proiectul în pandemie. Abia în mai Agenţia pentru Dezvoltare Nord-Est a semnat finanţarea în valoare de 9,755 de milioane de lei. Proiectul are două mari componente. Una de construcţii, respectiv care prevede amenajarea celor două curţi interioare pe care le are în acest moment institutul, şi o componentă pentru dotări cu echipamente medicale. Vom avea o suprafaţă construită de 540 mp, vom câştiga opt cabinete şi, ceea ce este mai important, vom avea 26 de locuri pentru pacienţii care beneficiază de chimioterapie ambulatorie”, a precizat ec. Mirela Grosu, managerul IRO.

Termenul de execuţie pentru noul ambulatoriu este de nouă luni de la începerea lucrărilor. În primă instanţă, vor fi ridicate clădirile aferente, urmând ca după finalizare să fie făcută procedura şi pentru dotări. Obiectul contractului constă în servicii elaborare proiect tehnic, asistenţă tehnică a proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor până la încheierea PV de recepţie la terminarea lucrărilor, precum şi execuţie lucrări de construcţie şi instalaţii aferente investiţiei de bază. “Este un proiect care este important să-l terminăm cât putem de repede, pentru că, în perioada de pandemie, trebuie să asigurăm distanţarea pacienţilor. Din păcate, în momentul de faţă nu prea avem spaţii pe care să le putem utiliza în plus. De aceea se explică şi cozile din faţa institutului. Adresabilitatea este mare, vine iarna, iar pacienţii trebuie să beneficieze în timp de servicii de calitate”, a adăugat Mirela Grosu.

Comentarii