Istoricii britanici susţin că au descoperit ruinele anticului oraş Atlantida

joi, 15 noiembrie 2018, 22:55
1 MIN
 Istoricii britanici susţin că au descoperit ruinele anticului oraş Atlantida

O echipă de istorici britanici susţine că a descoperit ruinele anticului oraş Atlantida, centrul unei civilizaţii despre care Platon spunea că este mult mai avansată decât orice altceva cunoscut la acel moment, scrie Daily Mail. O serie de ruine inundate situate în apropiere de coasta spaniolă, despre care până acum s-a crezut că aparţin grecilor sau romanilor, ar fi de fapt rămăşiţele oraşului pierdut Atlantida. Istoricii britanici care au analizat imaginile cu aceste ruine surprinse din satelit spun că au dovezi clare că reprezintă rămăşiţe ale zidurilor portului despre care vorbea Platon în scrierile lui.

O serie de ruine inundate situate în apropiere de coasta spaniolă, despre care până acum s-a crezut că aparţin grecilor sau romanilor, ar fi de fapt rămăşiţele oraşului pierdut Atlantida. Istoricii britanici care au analizat imaginile cu aceste ruine surprinse din satelit spun că au dovezi clare că reprezintă rămăşiţe ale zidurilor portului despre care vorbea Platon în scrierile lui.

Cercetătorii de la firma privată de imagini prin satelit, Merlin Burrows, susţin că au găsit dovezi că amplasamentele au fost construite de civilizaţia antică misterioasă. Atlantida a fost menţionată în scrierile filosofului grec Plato, care în 400 î.Hr. a descris o civilizaţie avansată, situată pe o insulă, care a condus un vast imperiu maritim, cu circa 9.000 de ani înainte de epoca sa. Oraşul Atlantida, aflat în centrul acestui imperiu, a fost descris ca având un zid enorm în port, nişte piloni uriaşi la intrarea principală, un templu pentru zeul Poseidon şi case circulare, masive, în care locuiau atlanţii.  Se crede că un dezastru natural, cum ar fi un tsunami sau erupţia unui vulcan, a distrus în cele din urmă Atlantida. 

Comentarii