Judecătorii au apelat la VAR și au condamnat-o pe o șoferiță pensionară

sâmbătă, 07 iulie 2018, 01:59
2 MIN
 Judecătorii au apelat la VAR și au condamnat-o pe o șoferiță pensionară

Șoferiţa pensionară vinovată s-a apărat spunând că victima ei, o pensionară cu 9 ani mai în vârstă, fugea pe trecerea de pietoni. Surpriza a venit de pe camerele de luat vederi din zonă.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare, cu suspendare, o pensionară de 67 de ani acuzată de ucidere din culpă. Elena Moscalu era judecată încă din 2016, pentru un accident rutier ce a avut loc la începutul anului 2015.

Pe 19 ianuarie 2015, la orele prânzului, Moscalu conducea un Opel Vectra în zona Podul de Fier şi, pe trecerea de pietoni din faţa blocului Iasicon (între Podul de Fier şi staţia Pădurii), a lovit violent o femeie de 76 de ani ce traversa regulamentar strada.

„Persoana vătămată a fost luată pe capota motorului şi proiectată apoi violent pe carosabil, după care a fost preluată de un echipaj ambulatoriu sosit la faţa locului şi transportată la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a decedat în aceeaşi zi, respectiv 19.01.2015“, au precizat judecătorii, în motivare.

Poliţiştii rutieri au ajuns la faţa locului şi au testat-o alcoolscopic pe Moscalu, rezultatul fiind negativ. În faţa instanţei, Moscalu s-a apărat spunând că victima fugea pe trecerea de pietoni şi că, în plus, nu a văzut-o pentru că erau maşini parcate neregulamentar pe marginea drumului, care îi obturau vizibilitatea.

Judecătorii au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere, concluzionând că victima nu a alergat pe trecere.

„Chiar şi în cazul în care ar fi existat autoturisme parcate pe banda 1, cu atât mai mult inculpata avea obligaţia de a reduce viteza de deplasare pentru a se asigura că nicio persoană nu era angajată în traversare pe trecerea pentru pietoni“, au mai arătat judecătorii.

Aceştia au stabilit şi ca rudele victimei să primească daune morale şi materiale în urma accidentului mortal.

Comentarii