Lavrov a mai găsit o justificare pentru atacul împotriva Ucrainei

vineri, 07 octombrie 2022, 11:55
1 MIN
 Lavrov a mai găsit o justificare pentru atacul împotriva Ucrainei

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că remarcile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care sugerează că NATO ar trebui să lanseze atacuri preventive asupra Rusiei, au confirmat necesitatea aşa-zisei ”operaţiuni speciale” în Ucraina, relatează Reuters.

”Procedând astfel, (n.r. Zelenski) a prezentat, în esenţă, lumii alte dovezi ale ameninţărilor reprezentate de regimul de la Kiev. De aceea a fost lansată o operaţiune militară specială pentru a le neutraliza”, a declarat Lavrov. Într-o discuţie cu un think tank australian joi, Zelenski a spus că este de părere că atacurile sunt necesare pentru a împiedica orice utilizare a armelor nucleare.

El nu a intrat în detalii în ceea ce priveşte natura atacurilor la care face referire şi nu a menţionat nevoia de atacuri nucleare. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a denunţat comentariile lui Zelenski drept ”un apel de a începe încă un război mondial cu consecinţe imprevizibile şi monstruoase”, potrivit agenţiei de presă RIA.

Comentarii