LIVE – Imagini impresionante de la înmormântarea Reginei Elisabeta

luni, 19 septembrie 2022, 11:54
2 MIN
 LIVE – Imagini impresionante de la înmormântarea Reginei Elisabeta

Marea Britanie, liderii lumii și membrii caselor regale din întreaga lume își vor lua luni rămas bun de la Regina Elisabeta, ultima figură impunătoare a epocii sale, în cadrul unor funeralii de stat cu un fast impresionant, transmite Reuters.

 

A început procesiunea către Wellington Arch: Procesiunea, condusă de Regele Charles III, va fi alcătuită din mai multe cete, fiecare fiind însoţită de militari, scrie The Guardian. Focuri de armă sunt trase în Hyde Park de către Royal Horse Artillery în fiecare minut în timpul procesiunii, în timp ce Big Ben se aude în fiecare minut.

Pe măsură ce începe procesiunea către Wellington Arch, sicriul Reginei este urmat de Rege, Prinţul de Wales, Ducele de Sussex, Ducele de York şi Prinţesa Anne. Traseul este încadrat de forţele armate de la Westminster Abbey până la vârful Constitution Hill, la Commonwealth Memorial Gates. Militarii din Royal Canadian Mounted Police conduc procesiunea, urmaţi imediat de reprezentanţi ai fundaţiilor George Cross din Malta, fosta Royal Ulster Constabulary şi patru reprezentanţi ai NHS. Deasupra sicriului este aşezat un mesaj scris de Charles III: „Cu toată afecţiunea şi devotamentul meu. Charles R”.

Membrii personalului de la Palatul Buckingham s-au aliniat în faţa clădirii pentru a-i aduce un omagiu Reginei. Bucătari, majordomi şi ofiţeri de poliţie se numără printre personalul care stă în faţa reşedinţei principale a Reginei.

Elizabeth a II-a pleacă pe ultimul drum, în bătăile Big BenSicriul defunctei regine Elizabeth a II-a a plecat luni pe ultimul drum, de la Abaţia Westminster, unde a avut loc o ceremonie de înmormântare de o oră, la Arcul Wellington, la Hyde Park Korner, pe un afet tras pe 142 de marinari. Sicriul trece prin faţa Palatului Buckingham, prin faţa tuturor angajaţilor, reuniţi pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Din cortegiul funerar fac parte marinari, militari în ţinută de gală, urmaţi de familia regală, un marş în sunet de trompete şi coruri, ritmat de o tobă puternică.

Regele Charles al III-lea a ajuns la Westminster, mergând cu mașina de la Palatul Buckingham. Charles, aflat pe bancheta din spate a mașinii, a făcut cu mâna mulțimii care aplauda.

Sicriul Reginei este dus la Westminster Abbey pentru slujba de înmormântare, într-o ceremonie impresionantă.

 

Comentarii