Locurile din Iaşi în care au loc cele mai multe accidente rutiere cu decesul victimelor

marți, 26 martie 2024, 02:50
2 MIN
 Locurile din Iaşi în care au loc cele mai multe accidente rutiere cu decesul victimelor

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa anul trecut pe şoselele din judeţul Iaşi. Lipsa autostrăzilor şi volumul uriaş de autovehicule care circulă pe drumurile dinn judeţ au făcut ca numărul accidentelor să fie mare în comparaţi cu alte ţări din Uniunea Europeană. Şi lipsa poliţiştilor de pe străzi constituie o cauză a accidentelor rutiere. 

Jurnaliştii “Ziarul de Iaşi” vă prezintă lista locurilor de pe şoselele din Iaşi unde au avut loc accidente mortale, anul trecut.

În anul 2023, pe şoselele din Iaşi şi-au pierdut viaţa un număr de 56 de persoane, dintre care şapte au fost în municipiul Iaşi. În judeţ au fost rănite grav 146 de persoane, iar în municipiul Iaşi – 36. Astfel, cele mai grave accidente care au avut loc anul trecut au fost cele cu morţi.

Potrivit poliţiştilor, în 2023 cele mai grave accidente au fost la Butea – 2 morţi, Leţcani – 2 morţi, Scheia – 2 morţi şi la Gropniţa, tot 2 morţi. În cazul accidentului de la Butea, doi soţi şi-au pierdut viaţa după ce bărbatul aflat la volan a pătruns pe sensul opus de mers şi a lovit un camion. De asemenea, la Şcheia şi-au pierdut viaţa doi tineri, unul de 15 şi un altul de 21, după ce au furat o maşină cu cheile în contact apoi au consumat alcool. Maşina s-a izbit violent de un stâlp. În accidentul de la Leţcani, trei femei din Neamţ care veneau la Iaşi la un priveghi au fost implicate într-un accident din cauza vitezei cu care se deplasa şoferul. Două femei au murit în accident, iar o a treia a suferit răni grave.

Potrivit poliţiştilor de la rutieră, anul trecut s-au produs cîte un accident mortal în următoarele localităţi: Cotnari, Războieni, Glăvăneşti, Paşcani, Rediu, Miroslava, Moşna, Costuleni, Fărcăşeni, Bălteni, Verşeni, Târgu Frumos, Domniţa, Satu Nou, Răducăneni, Grajduri, Slobozia, Valea Lungă, Gârbeşti, Oţeleni, vulturi, Balş, Ciurea, Schitu Duca, Pârcovaci şi Dumbrava.

În municipiul Iaşi, cele şapte accidente mortale au avut loc pe strada Mihail Sadoveanu, CA Rosetti, Viticultori, Aurel Vlaicu, Nicolina, Canta şi Bucium. “Anul trecut, numărul de accidente rutiere produse în judeţul Iaşi au fost de 1.293. Numărul total al răniţilor a fost de 1.702. Facem precizarea că principalele cauze ale accidentelor rutiere au fost neacordare prioritate viteză, viteză neadaptată la condiţiile de drum, traversare neregulamentară pietoni, nerespectare distanţă între vehicule, neacordare prioritate pietoni, neasigurare la schimbarea direcţiei de mers, depăşiri neregulamentare, neasigurare mers cu spatele, abateri ale căruţaşilor, schimbare bandă, conducere sub influenţa alcoolului, adormire la volan, circulaţie pe sensul opus, conducere fără permis şi nerespectare semnalizare semafor”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii