Mărturia unui fost ofiţer al Serviciilor Secrete: Ţara se întoarce în vremea lui Stalin

luni, 28 februarie 2022, 13:54
2 MIN
 Mărturia unui fost ofiţer al Serviciilor Secrete: Ţara se întoarce în vremea lui Stalin

Aleksandr Litvinenko, fost ofiţer al Serviciilor Secrete din Rusia (FSB), a făcut mai multe declaraţii despre Vladimir Putin înainte să moară otrăvit în 2006. Litvinenko fugise din Rusia alături de familia sa după ce a criticat deschis puterea.

"Când sunt teritorii atât de întinse, cum să le iei din putere celor care conduc acolo? Dar Putin a făcut-o. A făcut din ei simpli administratori. Apoi a constituit o verticală financiară şi pe cei care i se împotriveau i-a anihilat. De pildă, pur şi simplu l-a trimis pe Hodorkovski în închisoare. Este o arestare demonstrativă. E un semnal: toţi cei care au făcut bani nu-i pot cheltui aşa cum consideră ei necesar, ci doar cum vrea puterea. Vezi de pildă cum Gusinski, un alt oligarh rus care a fost arestat doar pentru a-şi ceda bunurile noii puteri, a câştigat procesul de la Strasbourg? Curtea a înţeles că pe Gusinski l-au închis şi apoi i-au luat proprietăţile, numai în schimbul libertăţii. Se ştie foarte bine cum în puşcărie i-au cerut proprietăţile în schimbul libertăţii. Cum poate fi numit un asemenea act? Democraţie sau repunerea în practică a vechilor obiceiuri kaghebiste? Ţara se întoarce în vremea lui Stalin", a spus Aleksandr Litvinenko, conform cărţii "Rusia Explodează".

"Acum Putin şi anturajul său controlează aproape total informaţia. Deja în Rusia nu se mai face jurnalism, ci doar propagandă, iar maşina de propagandă aflată sub controlul serviciilor secrete ruseşti, le bagă în cap tuturor ruşilor că destrămarea URSS a fost realizată de CIA şi de serviciile secrete occidentale, că trebuie să se reînfiinţeze imperiul sovietic şi, mai ales, trebuie să se reînfiinţeze vechiul lagăr socialist", a concluzionat acesta.

Aflați amănunte de pe dcnews.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii