Memorandum pentru construcţia autostrăzii A8, integral, cu fonduri europene

miercuri, 16 decembrie 2020, 17:18
1 MIN
 Memorandum pentru construcţia autostrăzii A8, integral, cu fonduri europene

Preşedinţii Camerelor de Comerţ din zona de Nord Est a ţării au semnat un memorandum pentru prioritizarea şi construirea autostrăzii A8, integral, prin fonduri europene. Documentul a fost semnat pe data de 15 decembrie. 

“Pentru economia de piaţă, mediul concurenţial reprezintă elementul vital care duce atât la dezvoltare economico-socială, cât şi la prosperitate. Pentru Regiunea Nord-Est a României, mediul concurenţial este puternic distorsionat de absenţa unei infrastructuri de transport moderne. Este evident că orice produs care vine sau pleacă din Regiunea Nord-Est către sau dinspre piaţa UE (cca. 75% din exporturi/importuri) are un preţ mai ridicat din cauza cheltuielilor de transport.

Cititi integral memorandumul aici

La această oră, chiar dacă utilizăm drumuri modernizate sau nu, circulaţia auto se face pe drumuri cu trasee sinuoase, cu pante ridicate, supra-aglomerate, pe care circulă şi biciclete, şi căruţe, şi tractoare. Pe cel mai scurt traseu între graniţa de Est şi cea de Vest a României, respectiv Ungheni-Iaşi-Oradea-Borş, trebuie traversate peste 120 de localităţi, astfel încât timpul de parcurs este cca. 12-13 ore, cu o viteză medie comercială de până la 50 km/h”, se arată în preambulul memorandului.

 

Comentarii