Merkel, după 16 ani în funcția de cancelar. Care au fost cele mai dificile provocări?

luni, 08 noiembrie 2021, 09:42
1 MIN
 Merkel, după 16 ani în funcția de cancelar. Care au fost cele mai dificile provocări?

Într-un interviu pentru DW, cancelara Angela Merkel face un bilanț al mandatelor ei în fruntea guvernului german. Și admite că nu știe deocamdată ce dorește să facă după ieșirea din politică.

Relaxată și împăcată cu ea însăși: așa s-a prezentat cancelara Angela Merkel (CDU) în interviul acordat șefului departamentului de Știri de la Deutsche Welle, Max Hofmann. Interviul a avut loc la cancelaria federală de la Berlin.

Nu a trebuit să se gândească prea mult pentru a răspunde la întrebarea despre cele mai dificile provocări cu care a avut de-a face în mandatul ei în fruntea guvernului german: criza refugiaților în 2015 și lupta cu pandemia de coronavirus. „Ambele probleme m-au solicitat în plan personal: numărul mare de refugiați care au sosit atunci, situație pe care aș prefera să nu o numesc criză, pentru că oamenii sunt oameni”.

Presiunea refugierii oamenilor din Siria și din alte țări vecine a fost atunci foarte puternică, a admis cancelara.

Despre pandemia de coronavirus, care ne afectează din primăvara anului trecut, Merkel a spus următoarele: „S-a văzut cât de direct sunt afectați oamenii. O situație în care este vorba de destine umane”.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii