Mircea Badea ar urma să fie anchetat penal pentru incitare la ură

joi, 19 martie 2020, 19:38
1 MIN
 Mircea Badea ar urma să fie anchetat penal pentru incitare la ură

Mircea Badea, realizator de emisiuni la Antena 3, a postat pe contul său de Facebook copii ale unor citații din partea autorităților într-un dosar penal in rem.

Dosarul, constituit în octombrie 2019, privește declarațiile făcute de Mircea Badea în emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3 din 4 iulie 2018.

Potrivit documentelor, Mircea Badea e acuzat că ar fi incitat la ură sau discriminare, faptă pedepsită de Codul Penal. O ordonanță a Biroului de Investigații Criminale al Poliției Române trimisă postului Antena 3 susține că Mircea Badea ”a avut o intervenție prin care se declara nemulțumit că mai mulți cetățeni au protestat în Piața Victoriei, acesta îndemnând publicul emisiunii să săvârșească infracțiuni contra vieții împotriva celor care protestează, respectiv ”să-i calce cu autoturismul”.

În replică, Mircea Badea a scris pe Facebook că ”In plina pandemie, militia vrea sa investigheze ceva ce as fi spus acum doi ani. Sigur ca e o aberatie sa scoti o sintagma dintr-o propozitie dintr-o intreaga discutie si sa-i dai sensul de care esti interesat. Le multumesc „oamenilor legii” ca imi confirma milimetric tot ce am spus despre ei in ultimii 20 de ani”.

Comentarii