Mulţi ieşeni nu-şi pot duce tot gunoiul la ghenă din cauza noilor cartele de acces ale Salubris. Iată explicaţia operatorului de salubritate!

miercuri, 02 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Mulţi ieşeni nu-şi pot duce tot gunoiul la ghenă din cauza noilor cartele de acces ale Salubris. Iată explicaţia operatorului de salubritate!

Dotarea containerelor pe bază de cartelă a adus în rândul ieşenilor sesizări şi neplăceri. Imposibilitatea de a depozita selectiv deşeurile de hârtie/carton, plastic şi sticlă la punctele Salubris a provocat în multe locuri din oraş nemulţumire. 

O ieşeancă a făcut publică această problemă pe un grup de Facebook din cartierul Tătăraşi: „Nu ştim nimic despre acele cartele/tag-uri şi deci ajungem să aruncăm de-a valma deşeurile reciclabile în containerele vechi deschise şi accesibile!? Nu mi se pare deloc normală această situaţie. Pe de o parte ni se spune că suntem codaşi la colectarea selectivă dar, (ironie tristă) Salubris-ul “contribuie” din plin la acest lucru în ultima perioadă cel puţin!!!”, scrie aceasta în postare. Totodată, în postare se regăsesc imagini de la punctele de salubrizare cu deşeuri puse în afara containerelor, şi mulţi ieşeni din cartier cofirmă cele spuse, adăugând chiar detalii specifice.

Nu doar în Tătăraşi ieşenii se confruntă cu asemenea situaţie. În cartierul Dacia, deşeurile de carton şi hârtie sunt puse în faţa containerului, deoarece locatarii nu le mai pot deschide fără o cartelă de acces. În ultima vreme, în mai multe zone din oraş punctele de gunoi au fost dotate cu acces doar pe bază de cartelă/tag, însă cetăţenii nu au primit nimic pentru a arunca deşeurile selectiv. Care este explicaţia Salubris?

„Pentru cartelele de acces la containere trebuie să vină câte un reprezentant din partea asociaţiei de proprietari, care de regulă este preşedintele. Dacă acesta nu vine să ia un set de cartele şi tag-uri, poate delega pe altcineva pentru a face asta”, declară o reprezentantă a Biroului Relaţii cu clienţii Salubris. Pentru fiecare zonă a Iaşului există reprezentanţi Salubris care împart aceste cartele, însă unii preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari nu au luat legătura cu aceştia, aşadar locatarii nu au primit cartelele de acces. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii