Netanyahu: Am intrat și acționăm în interiorul orașului Gaza. Am distrus bazele Hamas

marți, 07 noiembrie 2023, 20:40
2 MIN
 Netanyahu: Am intrat și acționăm în interiorul orașului Gaza. Am distrus bazele Hamas

Orașul Gaza este acum încercuit, iar forțele de apărare israeliene acționează în interiorul orașului, a declarat Benjamin Netanyahu, marți seară, într-o conferință de presă la Tel Aviv, potrivit Sky News.

Forțele armate israeliene (IDF) își adâncesc presiunea asupra Hamas și au ucis „mulți teroriști”, inclusiv în subteran, spune el. „Hamas descoperă acum că intrăm în locuri unde nu au crezut că vom intra”.

Premierul afirmă că forțele israeliene au „distrus cartierele generale, tunelurile și bazele Hamas”

Avertisment pentru Hezbolahh

Vorbind despre tensiunile de la granița de nord, el spune: „Dacă Hezbollah începe să ia parte la acest război… vor face greșeala vieții lor”.

În ceea ce privește posibilitatea de a întrerupe luptele, el spune: „Nu vom avea o încetare a focului fără ca ostaticii să se întoarcă acasă”.

„Israelul nu se va opri. Vom distruge complet capacitatea Hamas de a conduce Gaza”, a adăugat el.

Guvernul a evacuat peste 100.000 de persoane din Israel din casele lor, spune el.

Șeful Hezbollah spune că gruparea urmărește să distragă atenția Israelului și avertizează asupra unei „confruntări complete”.

Naim Qassem, adjunctul secretarului general al Hezbollah, a avertizat asupra unei escaladări în funcție de circumstanțe, potrivit Sky News.

El a declarat pentru NBC News: „Dacă [Israelul și America] își continuă agresiunea în acest mod și escaladează această agresiune și lasă un impact negativ mai mare decât ceea ce se întâmplă în prezent, va crește tensiunea și va duce la o confruntare completă.”

Comentarii