Oficialii ruşi fac apel la civili să doneze mâncare şi haine pentru soldaţii care luptă în Ucraina

marți, 22 martie 2022, 08:40
2 MIN
 Oficialii ruşi fac apel la civili să doneze mâncare şi haine pentru soldaţii care luptă în Ucraina

Oficialii locali din regiunea Belgorod din Rusia, de la graniţa cu Ucraina, au înfiinţat puncte de colectare unde ruşii pot dona de şosete, medicamente şi conserve pentru militarii ruşi care luptă în Ucraina. 

Oficialii le-au spus locuitorilor că militarii ruşi au deja tot ce le trebuie, dar că cetăţenii şi-au exprimat dorinţa de a ajuta, iar administraţiile locale au decis să răspundă acestor dorinţe, potrivit Reuters. Un oficial local a spus într-un mesaj că scopul este de a oferi trupelor confort pentru a-şi completa proviziile de bază. La aproape o lună de la începutul invaziei, progresele militare ruse au încetinit, iar liniile de aprovizionare sunt blocate de trupele ucrainene, ceea ce duce la probleme de logistică, potrivit statelor membre NATO şi guvernului Ucrainei. Kremlinul susţine însă că operaţiunea este pe drumul cel bun. Un anunţ lipit cu bandă adezivă pe uşa unui magazin alimentar din districtul Koroşanski, din regiunea Belgorod, spunea că au fost înfiinţate puncte de colectare în clădirea administraţiei locale din satul din apropiere, Şliahovo. Un localnic a văzut anunţul sâmbătă şi a trimis o fotografie agenţiei Reuters.

Anunţul, care nu era semnat, spunea: „Prieteni, chiar acum pentru armata noastră cel mai important lucru sunt medicamentele: analgezice puternice, medicamente pentru răceală, comprimate pentru tuse, bandaje, seringi, insulină, novocaină, lidocaină”. „Acceptăm, de asemenea, articole de igienă personală, şosete, căciuli, mănuşi, lenjerie termică, ţigări, lanterne”, se mai arăta în anunţ. O persoană care a răspuns luni la telefon la primăria din Şliahovo a spus că donaţiile pentru armată pot fi trimise la clădirea administraţiei. Reuters a cerut Ministerului apărării de la Moscova, administraţiei regiunii Belgorod şi administraţiei satului Shlyakhovo să comenteze subiectul, da nu a primit niciun răspuns. Şefii administraţiei din alte trei localităţi din regiunea Belgorod au informat locuitorii prin intermediul reţelelor sociale încă din 27 februarie că au deschis puncte de colectare pentru militari. Guvernatorul regiunii Belgorod, Viacheslav Gladkov, a trimis un mesaj similar locuitorilor pe 3 martie.

Sursa: adevarul.ro

Comentarii