Până pe 2 septembrie, e posibil să sune alarmele în Iaşi. E revizie, nu vă alarmaţi!

marți, 23 august 2022, 01:50
1 MIN
 Până pe 2 septembrie, e posibil să sune alarmele în Iaşi. E revizie, nu vă alarmaţi!

Sistemul de alertare a populaţiei ar putea porni, spontan, în această perioadă. Începând de astăzi, vor fi făcute o serie de intervenţii la sistem şi, în contextul acestor acţiuni, există posibilitatea ca, succesiv sau simultan, cele 17 sirene de alertare să fie activate pentru verificare. 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Iaşi, intervenţiile vor avea loc până pe 2 septembrie şi vizează servicii de întreţinere, reparaţii, relocare şi monitorizare a întregului sistem.

„Subliniem faptul că aceste intervenţii sunt o procedură uzuală, astfel că nu trebuie să vă alarmaţi!”, precizează Primăria într-un comunicat. Ultima verificare de acest tip a sirenelor a avut loc la începutul lunii mai 2022, timp de trei zile.

La nivelul întregului judeţ, sistemul de înştiinţare, avertizare şi alarmare a populaţiei cuprinde 190 de sirene: 45 sunt sirene electronice şi 145 sunt electrice. În municipiul Iaşi, cele 17 sirene sunt deservite de 2 centrale de alarmare (una fixă şi una mobilă). Sistemele sunt verificate periodic pentru lucrări de întreţinere, precum şi în cazul unor antrenamente sau exerciţii. 

Comentarii