Parlamentul a adoptat, în plen reunit, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

miercuri, 17 februarie 2021, 17:46
1 MIN
 Parlamentul a adoptat, în plen reunit, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în plenul comun de miercuri au votat eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Comisia pentru statut a adoptat raport de admitere cu amendamente la proiectul PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Singurii parlamentari care s-au abţinut au fost cei de la UDMR, care au cerut eliminarea tuturor pensiilor speciale, nu doar cele ale aleşilor.

Ludovic Orban a afirmat că Legislativul are acum ocazia, odată cu votarea eliminării acestor indemnizaţii să arate că „cine împarte nu îşi face parte şi că nu ia partea leului şi că legile trebuie făcute pentru cetăţeni şi nu pentru privilegiaţi şi că nimeni nu are dreptul să aibă privilegii”. În replică, liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproşat fostului premier că nu a emis ordonanţă de urgenţă pentru a elimina toate pensiile speciale, deşi a avut destul timp să facă acest lucru.

Au fost 357 de voturi „pentru” şi niciun vot „împotrivă”, iar 30 de parlamentari prezenţi nu au votat. Astfel, iniţiativa legislativă a fost adoptată.

Comentarii