Pasageri vaccinaţi şi testaţi negativ la plecare, testaţi pozitiv la aterizare

vineri, 03 decembrie 2021, 21:21
1 MIN
 Pasageri vaccinaţi şi testaţi negativ la plecare, testaţi pozitiv la aterizare

Unii pasageri sosiţi săptămâna trecută în Olanda, venind din Africa de Sud, au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 la sosire, deşi erau vaccinaţi şi înainte de zbor fuseseră testaţi negativ, au anunţat vineri autorităţile sanitare olandeze.

„Pare că virusul se răspândeşte uşor şi aceasta este îngrijorător”, a avertizat Bert van de Velden, directorul autorităţii sanitare regionale din Kennemerland, responsabilă şi pentru aeroportul Schiphol din Amsterdam.

Autorităţile olandeze au testat însă toţi pasagerii din două avioane sosite din Africa de Sud vinerea trecută, după ce a fost semnalată apariţia noii variante Omicron a coronavirusului. Din cei peste 600 de pasageri ai acestor două zboruri, 62 au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 la sosirea pe aeroportul Schiphol şi plasaţi în carantină într-un hotel lângă aeroport. Secvenţierile ulterioare au confirmat varianta Omicron în 14 din cele 62 de probe.

Circa 90% din cele 62 de persoane infectate erau vaccinate anti-Covid-19, iar în cazul celor confirmaţi cu varianta Omicron toţi erau vaccinaţi, a precizat Institutul de Sănătate Olandez (RIVM).

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii