Paşi înainte pentru deschiderea unei extensiuni a UAIC la Botoşani

luni, 08 februarie 2021, 02:57
2 MIN
 Paşi înainte pentru deschiderea unei extensiuni a UAIC la Botoşani

Săptămâna trecută, o delegaţie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a mai făcut un pas pentru înfiinţarea extensiunii din judeţul Botoşani. Aceştia s-au deplasat la Botoşani, unde a avut loc o întâlnire de lucru la Primăria Botoşani şi la Colegiul Naţional „A.T. Laurian“ cu reprezentanţii autorităţilor locale, pentru a stabili exact spaţiul în care va fi desfăşurată activitatea şi ce paşi urmează.

Universitatea a fost reprezentată de rectorul Tudorel Toader, trei prorectori şi decanii de la facultăţile de Drept, Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice şi Litere. Din partea oficialităţilor din judeţul vecin au participat la întâlnire primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, preşedintele Consiliului Judeţean, Doina-Elena Federovici, deputatul Marius Budăi şi Gabriel Hârtie, inspectorul şcolar general.

„Reprezentanţii UAIC au subliniat că pentru programele de studii propuse să funcţioneze la această extensiune vor fi declanşate în cel mai scurt timp procedurile de avizare şi apoi de acreditare la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). La propunerea Primăriei Municipiului Botoşani, conducerea Colegiului Naţional «A.T. Laurian» şi-a exprimat sprijinul în vederea desfăşurării activităţilor didactice ale extensiunii în amfiteatrul şi sălile moderne ale acestui liceu“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Aceştia au precizat că îşi propun să deruleze la Botoşani şase programe de studiu. Trei dintre acestea vor fi la licenţă – Asistenţă Socială, Finanţe şi Bănci şi Administraţie publică, toate urmând a fi la învăţământ la distanţă. Alte trei sunt la master, de data aceasta cu frecvenţă – Drept Privat, Discursul Retoric – Construcţie şi efecte şi Politici Publice şi Publicitate.

Reprezentanţii UAIC au precizat că s-au făcut demersuri şi pentru deschiderea unei astfel de extensiuni la Focşani, în contextul în care universitatea are trei astfel de module: la Bălţi, Chişinău şi Piatra Neamţ.

Comentarii