Patriarhul ecumenic îl ceartă din nou pe Putin: invadatorii Ucrainei par să-și dorească umilirea mândrului popor ucrainean

miercuri, 23 martie 2022, 10:38
1 MIN
 Patriarhul ecumenic îl ceartă din nou pe Putin: invadatorii Ucrainei par să-și dorească umilirea mândrului popor ucrainean

Patriarhul ecumenic îl ceartă din nou pe Putin, spunând că invadatorii Ucrainei par să-și dorească umilirea mândrului popor ucrainean. Este a doua duminică la rând în care patriarhul ecumenic Bartolomeu critică invadarea Ucrainei de către Rusia.

Patriarhul ecumenic îl ceartă din nou pe Putin

„Dragi creștini, războiul nu poate și nu trebuie să fie niciodată o opțiune pentru rezolvarea oricăror diferențe. Armele răspândesc moartea și, desigur, nu fac discriminări. Îi omoară pe toți. O mărturisesc imaginile tragice care au făcut înconjurul lumii în ultimele douăzeci și cinci de zile.

Din păcate, invadatorii ortodocși ai Ucrainei, un stat suveran și independent, par să caute umilirea totală a poporului ucrainean mândru, loial și frate, care luptă eroic și se sacrifică pentru libertatea sa.

În același timp însă, cei care au ales calea războiului își conduc proprii tineri spre ruină. Câteva mii de soldați ruși și-au pierdut viața. Efectele sale sunt deja resimțite de oamenii obișnuiți din ambele tabere. Mame ucrainene și ruse s-au despărțit de copiii lor plecați la luptă, iar câteva dintre ele, deja, din păcate, deplâng pierderea.

Reafirm cu toată puterea: opriți această grozăvie! Opriți razboiul acum! Destulă nebunie! Câți morți va încăpea pământul nostru în măruntaiele sale? Câte lacrimi vor mai uda pământul?”, a spus patriarhul ecumenic, citat de orthodoxtimes.com.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii