Patru asistenți medicali demiși după ce și-au legat o colegă de masa de operație

joi, 23 martie 2023, 22:10
2 MIN
 Patru asistenți medicali demiși după ce și-au legat o colegă de masa de operație

Patru asistenți medicali de la spitalul din Hall în Tirol, Austria, sunt cercetați după ce au fost acuzați de o colegă că au legat-o de masa de operație.Incidentul a avut loc pe 28 februarie.

Conducerea spitalului i-a demis pe cei patru asistenți imediat ce a aflat despre comportamentul lor abuziv.Femeia, asistentă medicală la chirurgie, a reclamat faptul că a fost legată și ținută cu forța de cei patru bărbați pe o masă de operație, timp de 15 minute.În apărarea lor, asistenții, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, au susținut că a fost vorba despre o glumă. Ei au spus că au vrut să-i arate colegei lor cum se poziționează corect pacienții pe masa de operație, potrivit Știrile PROTV.

Directorul de îngrijiri din spital, Stephan Palaver, a declarat că poziționarea înainte de operații este dificilă și complexă și ar fi făcută întotdeauna de o echipă bine instruită. Cu toate acestea, procedura este întotdeauna coordonată de manageri și se face întotdeauna fără a necesita fixare, a adăugat el.

Cei patru, cercetați pentru lipsire de libertateAsistenta medicală care a fost chinuită de cei patru colegi ai săi se află acum în imposibilitatea de a mai lucra pentru o perioadă, și este îngrijită de un medic în spital.”În sectorul de îngrijire, mai mult de 80% sunt femei, așa că trebuie să asigurăm o muncă sigură și netulburată. De aceea, comportamentul bărbaților este inacceptabil”, a declarat Stephan Palaver.Poliția a deschis o anchetă și investighează și un caz de lipsire de libertate. După ce ancheta va fi finalizată, rezultatele vor fi transmise parchetului.

Comentarii