Piesă de teatru cu actori studenţi, azi la Casa de Cultură

sâmbătă, 06 februarie 2021, 00:50
1 MIN
 Piesă de teatru cu actori studenţi, azi la Casa de Cultură

Teatrul „Mirage” al Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi prezintă astăzi premiera spectacolului „7 dramolete creepy din blocul MP6”, de Ştefan Caraman, piesă regizată de către Radu Mihoc. Spectacolul va putea fi urmărit astăzi, 6 februarie, de la ora 19.00, în sala „Diotima” a Casei „Mihai Ursache”, pe scenă urmând să urce Mălina Balcan şi Florin Gorgos, doi tineri actori, studenţi în anul al III-lea la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi.

 „Spectacolul prezintă şapte situaţii din viaţa privată şi intimă a unor cupluri. Şapte poveşti de dragoste supuse sub lupa privitorului, dezgolite de barierele şi măştile impuse de societate. Spectatorul este condus să urmărească scurtele poveşti ale acestor cupluri în forma lor brută şi uneori înfricoşătoare. Realitatea din interiorul fiecărui apartament capătă adesea tente oribile sau îngrozitoare pentru ochiul exterior, dar nu este lipsită de un adevăr autentic elocvent”, a precizat regizorul Radu Mihoc.

Fiecare scenă a spectacolului durează aproximativ zece minute, timp în care publicul are ocazia să trăiască alături de personaje o serie de stări diferite, de la neîmplinirea de cuplu, la plictiseală, regret sau agonia reproşurilor nespuse. „E chiar vorba despre necomunicare. Cei doi caută să se întâlnească, dar cel mai simplu pentru ei ca rezultat şi ca răspuns ar fi să vorbească. Probabil este o realitate care se întâmplă în cuplurile din toată lumea. Nu vorbesc şi piesa asta arată: necomunicarea”, explică actorul Florin Gorgos. 

Comentarii