Portarul Ionuţ Radu a apărat un penalty în partida Genoa – Atalanta, din Serie A

sâmbătă, 22 decembrie 2018, 18:37
1 MIN
 Portarul Ionuţ Radu a apărat un penalty în partida Genoa – Atalanta, din Serie A

Căpitanul României U21, portarul Ionuţ Andrei Radu, a parat o lovitură de pedeapsă în meciul Genoa – Atalanta, din etapa cu numărul 17 din Serie A.

În minutul 35 al meciului de pe "Luigi Ferraris", centralul Doveri a indicat punctul de la 11 metri, după intervenţia VAR. Fundaşul Romero a lovit mingea cu braţul, în propriul careu, iar după ce a văzut reluarea fazei, centralul a acordat lovitură de la 11 metri. Josip Ilicic a executat, dar Ionuţ Radu a ghicit colţul şi a respins. Mijlocaşul bosniac a şutat în stânga, căutând plasa laterală, însă Radu a împins perfect din picioare şi a păstrat tabela intactă.

Parada lui Radu vine la scurt timp după ce a devenit unul dintre cei mai valoroşi jucători români aflaţi în activitate. Internaţionalul de tineret e cotat acum, de site-ul transfermarkt, la 7 milioane de euro. Doar Răzvan Marin mai are o cotă la fel de ridicată.

"Trebuie să rămână undeva şi să joace (n.r. întrebat despre revenirea la Inter). Eu nu îmi imaginam un portar român care să fie titular în Serie A. În Italia sunt portari titulari şi portari de rezervă. Nu e simplu în Italia, are o şcoală foarte bună!", a spus fostul portar din Generaţia de Aur despre Ionuţ Radu, pentru ProSport.

Comentarii