Povestea lui Bruce Willis, actorul care nu își mai amintește că a fost cel mai greu de ucis

sâmbătă, 10 iunie 2023, 14:36
2 MIN
 Povestea lui Bruce Willis, actorul care nu își mai amintește că a fost cel mai greu de ucis

Un mare actor e în ultima parte a vieţii. Fizic, pare că încă este bine, dar pur şi simplu nu mai ştie cine este şi ce a făcut. Povestea vieţii lui Bruce Willis este aproape ca unele dintre filmele sale de aventuri. Câștiga adesea 2 milioane de dolari pe film.

Pe 30 martie 2022, familia lui Willis a anunțat că acesta se retrage, pentru că a fost diagnosticat cu afazie.

Povestea lui Bruce Willis, actorul care nu își mai amintește că a fost cel mai greu de ucis
Afazia este o tulburare cauzată de obicei de afectarea zonei creierului care controlează expresia și înțelegerea limbajului.

Nominalizat la Premiile Zmeura de Aur, pentru cel mai slab film, a fost scutit și retras din competiţie, juriul spunând că nu este adecvat să i se acorde acest premiu unui actor a cărui performanță a fost afectată de o afecțiune medicală.

La momentul retragerii sale, Willis finalizase unsprezece filme, care așteptau lansarea. Pe 16 februarie 2023, familia lui Willis a anunțat că a fost diagnosticat cu demență frontotemporală.

Boala lui Bruce Willis a progresat și „provocările în comunicare sunt doar un simptom al bolii”, a explicat familia actorului, care şi-a exprimat speranța că atenția presei asupra sa va crește gradul de conștientizare cu privire la boala aceasta.

Willis a fost căsătorit de două ori, cu actriţa Demi Moore, între anii 1987 şi 2000, şi cu Emma Heming, din anul 2009 şi până în prezent. Cuplul are doi fiice, pe Mabel Willis și Evelyn Willis, conform People.

Willis, care era bâlbâit, a urmat liceul Penns Grove, unde colegii săi, din cauza defectului de vorbire, l-au poreclit „Buck-Buck”.

 

„Când am urcat pe scenă, am încetat să mă bâlbâi”, povesteşte Willis. „Când am coborât de pe scenă, am început să mă bâlbâi din nou. Atunci, mi-am spus: „Acesta este un miracol. Trebuie să investighez mai mult asta”, conform Looper.

S-a alăturat clubului de teatru din şcoală şi a constatat că interacţiunea de scenă îi reduce bâlbâiala. În cele din urmă, mai târziu, "Buck-Buck" a fost ales președinte al consiliului studențesc 

După ce a absolvit liceul, în anul 1973, Willis a lucrat ca agent de securitate la Centrala Nucleară Salem și a transportat membri ai echipajelor din tură la fabrica DuPont Chambers Works, din Deepwater, New Jersey.

A fost sudor şi muncitor în fabrică. Apoi a fost detectiv privat, rol pe care l-a şi jucat mai târziu în serialul "Moonlighting", celebru în România, dar și în comedia de acțiune "The Last Boy Scout".

S-a orientat spre cariera de actor. S-a înscris la programul de teatru de la Universitatea de Stat Montclair, unde a fost distribuit într-o producție a piesei de teatru "Pisica pe acoperiţul fierbinte", de Tennessee Williams, conform Wikipedia.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii