Premiile Oscar 2022. Irina Margareta Nistor, analiza principalelor momente. Actorul care a fost omis la premii: A demonstrat cât e de mare

luni, 28 martie 2022, 14:58
2 MIN
 Premiile Oscar 2022. Irina Margareta Nistor, analiza principalelor momente. Actorul care a fost omis la premii: A demonstrat cât e de mare

CODA a câştigat premiul pentru cel mai bun film, deşi la casele de pariuri favorit era "The Power of The Dog", al lui Jane Campion. 

"Nu a câştigat neapărat în dauna lui The Power of the Dog, ci mai degrabă în câştigul publicului. Nu e nici surpriză, diferenţa era la limită la casele de pariuri. Pe de altă parte, CODA avea toate datele necesare şi era mai tulburător decât celălalt, în sensul că într-adevăr crea emoţie. Era regizat tot de o femeie, dar a avut şi persoane cu deficienţe de auz. Însă totul a fost ambalat într-o formă mai umană", a declarat Irina Margareta Nistor. 

Deşi The Power of the Dog a câştigat doar un Oscar, pentru regie, criticul de film consideră că această distincţie este mai importantă decât, spre exemplu, cele şase premii Oscar cucerite de Dune.

"E un premiu foarte mare cel pentru cel mai bun regizor. Aşa se măsoară succesul la Oscar. Cred că cele şase Oscaruri ale lui Dune fac cam cât cel câştigat de Jane Campion", a mai spus ea. 

Will Smith şi Jessica Chastain, cei mai buni actori în roluri principale 
Aceasta a vorbit şi despre cei doi mari câştigători ai serii, dar a scos în evidenţă şi meritele unui actor care nu a reuşit să plece cu vreo statuetă acasă. 

"Tot timpul a fost o discuţie ca premiul să meargă la Cumberbatch. Dacă îi punem în balanţă, eu cred că Benedict Cumberbatch e mai bun decât Will Smith. Dar pentru el era un progres faţă de rolurile celalalte, povestea era ataşantă şi atunci i-a furat peisajul, ca să zic aşa. Cumberbatch a avut tot timpul roluri spectaculoase, nu era la început. Nu e ca şi cum el a debutat cu Prinţul din Bel Air. 

Jessica Chastain a fost remarcabilă, iar filmul ei e foarte bine structurat şi greu de făcut. Porneşte de la personaje reale, pe care americanii le cunosc. A mers perfect şi cu Garfield, au făcut o pereche ideală. 

Mai mult, pe dcnews

Comentarii