Preot din Ucraina, fidel Patriarhiei Moscovei, arestat din cauză că şi-a molestat propriile fiice

joi, 06 aprilie 2023, 22:50
1 MIN
 Preot din Ucraina, fidel Patriarhiei Moscovei, arestat din cauză că şi-a molestat propriile fiice

Poliştii din oraşul Dnipro au reţinut un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei pentru că şi-a molestat fiicele biologice, scrie Ukrainska Pravda, citând Biroul procurorului general.

Potrivit anchetei, preotul ar fi început să îşi molesteze fiicele, de 13 şi 15 ani, după moartea soţiei sale. Fetele i-au spus despre asta fratelui lor mai mare, iar acesta a anunţat imediat poliţia.

Preotul a fost reţinut şi i s-a înmânat un aviz de suspiciune de molestare a copiilor. Rezultatele anchetei au confirmat informaţiile. Preoţii ce ţin de Patriarhia Moscovei au fost filmaţi miercuri în timp ce au împiedicat o slujbă de înmormântare a unui soldat ucrainean. Familia a stat o oră cu sicriul în faţa bisericii, după ce prelaţi şi credincioşi au baricadat uşile sau i-au ameninţat pe cei îndoliaţi cu stingătoare de incendiu.

În weekend, un preot şi mai mulţi credincioşi din Hmelnîţkîi au bătut un soldat într-una dintre bisericile Bisericii Ortodoxe Ucrainene care ţine de Patriarhia Moscovei.

SURSA: Agerpres

 

 

 

Comentarii