Primarul de Rădăuți a fost declarat nevinovat în cazul accidentului rutier în care a murit o fată de 15 ani

vineri, 12 ianuarie 2024, 13:25
1 MIN
 Primarul de Rădăuți a fost declarat nevinovat în cazul accidentului rutier în care a murit o fată de 15 ani

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dat la finele anului trecut soluție de clasare în dosarul în care actualul primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a fost cercetat pentru ucidere din culpă, în cazul unui accident cu final tragic petrecut la sfârșitul anului 2019.

În decembrie 2019, la Sucevița, o fată în vârstă de 15 ani a vrut să traverse drumul naţional din localitate, DN 17A, prin apropierea unui magazin, însă nu pe trecerea de pietoni.

Bogdan-Andrei Loghin, care fusese viceprimar la Rădăuți în acea perioadă, aflat la volanul unei autoutilitare marca Ford Tranzit, se deplasa dinspre centrul localităţii spre comuna Marginea și nu a putut evita impactul cu minora care din păcate se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără a se asigura, în dreptul magazinului La Doi Paşi.

Minora a fost lovită cu partea stânga-faţă a maşinii şi proiectată pe partea carosabilă. La locul accidentului au sosit în cel mai scurt timp autospeciale de la SAJ şi SMURD care i-au acordat primul ajutor, apoi au transportat-o pe minoră la Spitalul Municipal Rădăuţi, însă din cauza leziunilor deosebit de grave fata a murit la scurt timp la unitatea spitalicească din Rădăuţi.

Bogdan-Andrei Loghin, în vârstă de 38 de ani la vremea respectivă, a fost verificat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0.

;Mai mult, pe monitorulsv

Comentarii