Primele cuvinte ale noului prefect de Iași, Bogdan Cojocaru, la preluarea funcției

vineri, 07 ianuarie 2022, 02:58
1 MIN
 Primele cuvinte ale noului prefect de Iași, Bogdan Cojocaru, la preluarea funcției

„Nu vreau ca acest moment să fie privit ca un cadou politic, ci mai degrabă este responsabilitate foarte mare pentru fiecare dintre noi, cei care am preluat funcţiile de prefect şi de subprefect. Avem de gestionat în primul rând pandemia şi, totodată, ne aflăm în sezonul rece, deci trebuie să avem grijă ca judeţul să nu aibă de suferit”.

Sunt primele cuvinte ale prefectului Bogdan Cojocaru, rostite ieri în faţa jurnaliştilor, la puţin timp după ce a depus jurământul în această funcţie. El a promis că va lăsa deoparte haina politică şi că echilibrul şi echidistanţa vor fi două elemente principale care îi vor ghida activitatea la Casa Pătrată. „Voi face echipă cu ceilalţi membri ai conducerii Prefecturii şi cu instituţiile deconcentrate din judeţ”, s-a angajat noul prefect.

Odată cu Bogdan Cojocaru, şi-a reînnoit jurământul şi fostul prefect, Marian Grigoraş, de data asta în calitate de subprefect. Aşa cum am relatat, cealaltă funcţie de subprefect va fi ocupată în continuare de Adina Gîrjan. De menţionat că, de la ultimul prefect dat de PSD (schimbat în decembrie 2019 cu unul de la PNL). Instituţia Prefectului şi-a dublat funcţiile de conducere: doi subprefecţi în loc de unul şi, din mai 2021, are şi un secretar general.

Comentarii