Proiect de 6 milioane de euro pentru un ambulatoriu la Spitalul de Recuperare. Primăria vrea finanţare prin PNRR

marți, 22 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Proiect de 6 milioane de euro pentru un ambulatoriu la Spitalul de Recuperare. Primăria vrea finanţare prin PNRR

Primăria Iaşi va depune un nou proiect pentru obţinerea de finanţare în cadru PNRR. De această dată, este vorba despre o investiţie în sistemul de sănătate, respectiv amenajarea şi dotarea unui ambulatoriu clinic integrat la Spitalul de Recuperare. Potrivit studiului de fezabilitate, care va fi supus aprobării poimâine plenului Consiliului Local (CL), investiţia este estimată la 30 milioane lei, fără TVA. 

Noua construcţie, care va fi o extindere a unităţii spitaliceşti, va avea zone funcţionale precum: cabinete de consultaţie şi tratament, ORL copii, Balneofiziokinetoterapie, radiologie şi un spaţiu tehnic. Suprafaţa utilă totală va fi de aproape 1.500 mp, în condiţiile unui regim de înălţime cu un singur nivel (parter).

„Principalul obiectiv al construcţiei este acela de a îmbunătăţi accesul locuitorilor la asistenţă medicală de bază, inclusiv la servicii de prevenţie şi de diagnostic şi tratament precoce, precum şi de a spori complexitatea serviciilor medicale în cadrul asistenţei medicale primare, ambulatorii şi comunitare”, se arată într-un raport de specialitate întocmit de Primăria Iaşi cu privire la oportunitatea investiţiei.

Proiectul poate obţine finanţare în cadrul componentei „Sănătate” a PNRR, la secţiunea dedicată construirii, la nivel naţional, a cel puţin 30 ambulatorii sau alte structuri de asistenţă medicală ambulatorie. „Dezvoltarea asistenţei medicale în ambulatoriu este una dintre cheile unui sistem de sănătate eficient, care pune în centru nevoile pacientului. A trata pacienţii în ambulatoriu înseamnă degrevarea spitalelor şi a personalului medical din unitate de cazurile ce nu necesită internare, astfel încât personalul medical din spital să se concentreze pe pacienţii cu o stare gravă de sănătate”, se mai arată în raportul Primăriei.

Prin decizia de poimâine a consilierilor locali, plenul va aproba studiul de fezabilitate aferent investiţiei şi depunerea proiectului în cadrul PNRR. În acelaşi timp, municipalitatea ieşeană îşi va asuma orice alte cheltuieli necesare finalizării proiectului, cheltuieli care pot apărea pe durata implementării, iar fondurile vor fi alocate, în acest sens, de la bugetul local în funcţie de necesităţi. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii