Proiect transfrontalier: se refac căile de acces şi trotuarele de la Tehnopolis

sâmbătă, 06 august 2022, 01:50
2 MIN
 Proiect transfrontalier: se refac căile de acces şi trotuarele de la Tehnopolis

Primăria a lansat o licitaţie pentru modernizarea căilor de acces la parcul ştiinţific Tehnopolis. Contractul are o valoare estimată la peste 7 milioane lei, fără TVA. Lucrările se vor desfăşura în cadrul unui proiect transfrontalier. 

„În cadrul proiectului se vor moderniza drumurile de incintă existente aferente parcului Tehnopolis, se vor amenaja trotuare, locuri de parcare şi se va construi un spaţiu de serviciu cu grup sanitar, sală de aşteptare, bucătărie”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de licitaţie. Suprafaţa de teren care face obiectul lucrărilor ajunge la aproape 80.000 mp şi deserveşte şi activitatea Biroului Vamal.

„Drumurile de incintă existente sunt din dale din beton degradat. Lucrările propuse cuprind reparaţii sau înlocuiri de dale, aşternere geotextil şi trei straturi de mixturi asfaltice. Trotuarele perimetrale drumurilor de incintă vor avea lăţimea de 1,5 m şi vor fi realizate din pavaj multicolor”, se mai precizează în documentaţia tehnică. O altă componentă a proiectului vizează montarea a 54 de stâlpi de iluminat stradal care nu vor fi conectaţi la reţeaua de iluminat public şi vor funcţiona independent, pe panouri fotovoltaice.

Totodată, întreaga zonă va fi dotată cu un sistem de supraveghere video cu regim închis. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 14 luni. Proiectul transfrontalier în cadrul căruia se execută lucrările a fost lansat vara trecută şi va fi implementat până în august 2023. Proiectul este derulat de Primăria Iaşi în parteneriat cu Consiliul Raional Ungheni în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldove 2014 – 2020.

Obiectivul general al proiectului prevede dezvoltarea relaţiilor economice în zona Iaşi – Ungheni şi îmbunătăţirea infrastructurii de transport în zona de frontieră pentru a facilita accesibilitatea şi tranzitul mărfurilor şi persoanelor la punctul de frontieră Sculeni. Printre beneficiarii direcţi ai proiectului se numără şi cele 38 de firme care activează în parcul ştiinţific Tehnopolis, alături de transportatorii de mărfuri care staţionează pentru operaţiuni vamale.

 

 

Comentarii