PSD și UDMR, din nou împotriva lui Bolojan: au blocat inelul rutier metropolitan Oradea, cu riscul pierderii a 40 de milioane de euro

vineri, 29 iulie 2022, 11:58
1 MIN
 PSD și UDMR, din nou împotriva lui Bolojan: au blocat inelul rutier metropolitan Oradea, cu riscul pierderii a 40 de milioane de euro

PSD și UDMR din nou împotriva lui Bolojan: au blocat inelul rutier metropolitan Oradea, cu riscul pierderii a 40 de milioane de euro. În mod constant, PSD și UDMR s-au aliat, în Consiliul Județean Bihor, împotrivs liderului local PNL. De exemplu, în august 2021, au respins vânzarea fostei vile de protocol a PCR, fără să explice votul contra.

PSD și UDMR din nou împotriva lui Bolojan

Acum, consilierii județeni PSD și UDMR  s-au abținut de la votul privind exproprierile pe centura metropolitană, fără a motiva în niciun fel de ce determină, astfel, suspendarea proiectului, pentru care voturile consilierilor PNL au fost insuficiente, scrie ebihoreanul.

Guvernul a aprobat deja 40 de milioane de euro pentru acest proiect.  Șoseaua de 17 km ar urma să ocolească localitățile Oșorhei încă de la intrare, Băile Felix și Nojorid, legând astfel DN 1 Oradea – Cluj, DN 76 Oradea – Deva și DN 79 Oradea – Arad, scoțând o parte din trafic atât de pe centura Oradiei, cât și din oraș și din cele trei comune.

Proiectul inelului rutier metropolitan este al doilea blocat dintre cele propuse de Bolojan, după ce la începutul lunii o judecătoare de la Tribunalul Bihor a decis suspendarea aplicării mai multor Hotărâri de Consiliu Județean pentru construirea șoselei de centură a comunei Sânmartin, cu fonduri europene de 30 milioane euro.

;Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii